Zo ruikt George Clooney (en nog wat andere 50méér gasten)

Verzorging

Zo ruikt George Clooney (en nog wat andere 50méér gasten)

Door -

Deel dit artikel

Hoe zou George Clooney (56) ruiken? Toegegeven. Er zijn belangrijkere vragen in het leven. Maar toch wilde ik het weten...

Toen ik ergens in september 2014 de foto’s zag van zijn huwelijk in Venetië met de toen 36-jarige advocate en fellow-activiste Amal Alamuddin, dacht ik George te kunnen ruiken. Ik rook citroen, dat was zeker. Aqua di Parma? Vast niet. Hoe mooi die geur ook is, maar dat zou voor deze stijl-icoon een al te gemakkelijk inkoppertje zijn.

Op mijn zoektocht naar het favoriete parfum van Clooney besloot ik – omdat ik toch bezig was – ook de ‘lijfgeuren’ van andere sterren die me boeiden, te achterhalen.

Zo leerde ik dat Andy Garcia, Harrison Ford, Mick Jagger, Paul McCartney en de overleden komiek Peter Sellers 1 ding gemeen hadden: ‘mijn’ Vétiver van Guerlain.

Good for you, guys!

Tang op een varken

Benieuwd was ik naar de favoriet van mijn geliefde crooner Frank Sinatra. Dat bleek Bois du Portugal van Creed te zijn (die overigens ook de favoriet is van Kevin Costner). Een parfum met sandelwood en cyphre als basis en met als topnoten bergamot, mos en lavendel. Dat is wel even anders dan de Brut van Elvis Presley! De ongekend stijlvolle acteur Cary Grant, met wie Clooney vaak wordt vergeleken, hield het bij de Eau de Cologne Imperiale van Guerlain. Een geur die uit 1860 (!) stamt en uit bergamot, neroli, verbena, citroen en sinaasappel bestaat. In feite zo fris als de verschijning van Grant zelf.

Humphrey Bogart droeg een zwaardere tabaksgeur, Tabarome Millesimme van het al eerder genoemde Creed. Dat moest ook wel, want Bogart was een kettingroker en dan slaat een frisse geur als een tang op een varken.

Naast die van Clooney was ik ook zeer geïnteresseerd in het favoriete parfum van Brad Pitt (54). Komt omdat ik Pitt en Clooney, die ook off-screen dikke maatjes zijn, twee keer zag in een Danny Ocean-film, en als je je afvraagt hoe de een geurt, dan is het niet zo gek dat je ook nieuwsgierig wordt naar het eau de toilette van de ander. Pitt laat zich, het was te verwachten, niet voor 1 gat vangen en gebruikt Musk van Lorenzo Villoresi uit Firenze, Italië, een geur die ik tot afgelopen week nog nooit had geroken (maar daarover straks meer).

En toen kwam het grote moment

Het werd zoetjesaan tijd voor de hamvraag: wat is de favoriete geur van George Clooney? Geen bekende in ieder geval. Dus dat had ik goed. En een geur, waarin citroen een belangrijke rol speelt. Ook dat was nul fout. Clooney zweert bij Mediterraneo van Carthusia ‘I profumi di Capri’. Het was nu zaak dat ik zo snel mogelijk dat parfum ging ruiken.

En had ik even geluk, want in mijn woonplaats Den Haag bevindt zich op de Frederikstraat een beroemde en intieme parfumerie, die Celeste Parfums heet en waar ze niche-parfums verkopen die moeilijk verkrijgbaar zijn, zoals de favoriete geur van George, maar ook die van Brad. Twee vliegen in 1 klap.

Nadat ik mijn verhaal had verteld, maakten de lieve dames van Celeste een fijne tas voor me, met info over de geuren en een paar testers. Thuisgekomen ging ik er voor zitten. Ik begon met die van Brad Pitt en ik zag hem helemaal voor me met deze geur. Ik heb een haat-liefde verhouding met Musk. Zo vind ik het wel lekker, maar het is te smack in your nose. Deze Lorenzo Villoresi is verfijnd. Onderkoeld. Maar long lasting. Zalig.

En toen kwam het grote moment. George! (nog even voor de duidelijkheid: ik ben 50méér hetero). Het parfum van Capri was een feest van gestileerde frisheid. En na de citroen kwam niet de geur van koffie, maar van thee.

Wonderschoon. Gezien de drager zou je er haast aan toe willen voegen: What else…is new?

Hier de hele range van Carthusia ‘I profumi di Capri’ in een merkwaardig filmpje:

 

Deel dit artikel