Zingend de deur uit bij mijn opticien

Verzorging

Zingend de deur uit bij mijn opticien

Door -

Deel dit artikel

Hoe je het wendt of keert, er is geen 50méér man die geen bril heeft. Voor ver af, om mee te lezen, voor het prettig werken op beeldschermen… en natuurlijk liggen er her en der wat zonnebrillen. Nu heb ik eerder geschreven over mijn grote passie voor smetteloos schoongepoetste brillenglazen.

Maar er zijn zaken die je met een brillenpoetsdoekje niet voor elkaar krijgt. Daarom neem ik je dit keer mee naar de opticien. Want daar zingend als een Topper binnenkomen is één ding… het is vooral de grote kunst om ook weer zingend de deur uit te stappen.

‘De ogen konden pas worden gemeten NA het uitzoeken van een nieuwe bril! Nadat ik weer van de beademing af was, heb ik gevraagd naar het waarom van deze eis.’

Onlangs had ik een nogal bizarre ervaring met een opticien. Grote Liefde kreeg – na een lange periode van rust – plotseling weer last van herhaaldelijke migraineaanvallen. Ze heeft prachtige ogen, waarin ik het universum kan zien, maar ook zulke mooie ogen hebben af en toe wat hulp nodig. En de ‘computerbril’ die ze intensief gebruikte was inmiddels 6 jaar oud. Volgens mijn geweldige cadeauzoon Christopher zou dat een mogelijke reden voor de migraineaanvallen kunnen zijn. Wat ik een slimme gedachte vond. Dus ‘onze’ opticien in Amsterdam-Zuid gebeld voor het maken van een oogmeetafspraak. En nu komt het bizarre. De ogen konden pas worden gemeten NA het uitzoeken van een nieuwe bril! Nadat ik weer van de beademing af was, heb ik gevraagd naar het waarom van deze eis. Want je weet toch pas of je een nieuwe bril nodig hebt, als NA meting is gebleken dat je huidige bril niet meer voldoet? Waarna we in een onvervalste Catch 22 scène belandden…

Wij bedachten in onze onschuld nog deze reden: het schijnt dat nogal wat mensen hun ogen bij een opticien laten doormeten en vervolgens elders een bril kopen. Wat natuurlijk heel stout is. Maar wij waren al bijna 15 jaar vaste klanten, dus we hadden onze trouw wel bewezen. Maar die stoute quasi-klanten waren niet de reden. Wat de reden wel was, daar zijn we niet achter gekomen. De procedure was en bleef: eerst bril uitzoeken en daarna de ogen meten. Dat zagen we niet zitten en dus zijn we op zoek gegaan naar een andere opticien. Waarbij het eerdergenoemde universum ons zeer gunstig gezind bleek.

‘Ik werk op maat. Dat betekent dat ik voor jou misschien op Hoya glazen uitkom, en voor je vrouw op Zeiss glazen. En daar zijn twee goede reden voor: je ogen. Want geen paar ogen is hetzelfde.’

Circa twee jaar geleden heb ik een sportbril gekocht. Omdat ‘onze’ opticien in Amsterdam-Zuid niet in sportbrillen deed, ben ik toen via de ondoorgrondelijke wegen van het internet niet bij een opticien in Amsterdam maar in Weesp beland: Carriere Optiek. Dat was toen uitstekend bevallen. Niet alleen vanwege de erg prettige persoonlijke benadering, maar ook door de consciëntieuze aanpak. Dus de zoektocht naar een nieuwe opticien was een simpele. Grote Liefde kreeg haar oogmeting en daaruit bleek dat de migraine vrijwel zeker met haar verouderde computerbril te maken had. Kijk, en toen heeft ze een prachtige nieuwe bril uitgezocht.

Hoe kan het dat sommige ketens multifocale brillen voor 49 euro aanbieden?

Terwijl ze dat deed, heb ik een praatje gemaakt met opticien Bjorn Bakker. Want ik wilde bijvoorbeeld weleens weten hoe het kon dat sommige ketens multifocale brillen voor 49 euro konden aanbieden? “Dat kan als je Chinese dumppartijen inkoopt,” zei Björn. “Ik werk op maat. Dat betekent dat ik voor jou misschien op Hoya glazen uitkom, en voor je vrouw op Zeiss glazen. En daar zijn twee goede reden voor: je ogen. Want geen paar ogen is hetzelfde, dus kun je er – in mijn ogen dan – nóóit een standaard aanpak op loslaten. En geloof me, een oogmeting is één ding, maar er komt nog meer bij kijken om de optimale bril te creëren. Topkwaliteit glazen en monturen, uiteraard. Maar ook een goed gesprek met de klant, om exact in kaart te brengen wat ervan de bril wordt verwacht. En natuurlijk het maken van foto’s voor de positionering van de glazen. Zoals ik bij jouw sportbril heb gedaan. En daarnaast vind ik het belangrijk om een stapje extra te doen qua service: gratis reparatie en kleine onderhoudsbeurt van de bril.”

Waarna Grote Liefde en ik zingend de briljante winkel in het hartje van Weesp verlieten.

Deel dit artikel