Weer een vinkje op de bucket list

Verzorging

Weer een vinkje op de bucket list

Door -

Deel dit artikel

Laatst reisde ik van mijn grote meid in Dordrecht naar de kleine meid in Zandvoort voor een dag of vier. Bleek dat ik mijn scheermes was vergeten.

Sinds enige tijd scheer ik me – schrik niet – met een scheermes van de Aldi. Die bevalt me prima. Voor nog geen 5 euro heb ik vier mesjes. En nadat mijn huid er even aan moest wennen, gaat het scheren opperbest.

Toen ik erachter kwam dat ik geen scheermes bij me had, en omdat Zandvoort geen Aldi heeft, moest ik een alternatief bedenken. Bij Het Kruidvat zag onze kleine meid, die ondanks haar jeugdige leeftijd toch op de kleintjes let, voor rond de zes euro een scheermes plus 5 mesjes van het bekende ballpoint merk Bic.

De volgende ochtend, na het douchen, bleek dat goedkoop duurkoop is en dat Bic zich beter bij schrijfartikelen kan houden, want dat ding scheerde werkelijk waar voor geen meter. Wat ik ook deed, ik bleef stoppels voelen op mijn kin en onder mijn neus.

Een rigoreuze maatregel

Na een paar dagen me elke ochtend groen en geel geërgerd te hebben, reisde ik via mijn woonplaats Den Haag naar Dordrecht. In de residentie trok ik de stoute schoenen aan en besloot ik een rigoreuze maatregel te nemen om verdere scheercalamiteiten een halt toe te roepen.

Ik deed iets wat ik al jaren wilde doen, maar waar ik niet de moed voor had. Ik besloot bij die geweldige apotheek Van der Gaag een ouderwetse safety razor te kopen, uitgevonden door de heer King C. Gillette himself (van het merk dat - toegegeven - echt wel betere mesjes dan die Aldi-mesjes maakt). Eentje van verzwaard metaal en waar je een authentiek scheermesje in doet, dat je aan beide kanten kunt gebruiken.

Waarom ik me nog nooit in mijn leven eerder had geschoren met deze al rond 1900 uitgevonden evergreen, was omdat mijn grootvader op latere leeftijd altijd gehavend uit de strijd kwam na zich met dit type scheermes te hebben geschoren. Ik vond dat altijd een akelig gezicht, die wondjes en sneetjes in zijn gezicht, dat hij ook nog depte met een bijtende after shave. Brrrr...Maar in Den Haag bedacht ik me opeens dat als safety-razor gebruikers als John F. Kennedy, Cary Grant en John Lennon gladgeschoren op de foto’s stonden, waarom het mij dan niet zou lukken om hetzelfde resultaat te bereiken.

Aluin voor de zekerheid

Nadat ik een prachtexemplaar van rond de dertig euro had gekocht en een pakje Solingen mesjes (plus voor de zekerheid een blokje aluin, mocht ik mezelf toch openhalen), ging ik op youtube op zoek naar geschikte instructiefilmpjes. Ik vond een heel grappige waarin bovendien een goede tip zat: geen druk uitoefenen op het apparaat.

Doordat de kop van het scheermes verzwaard is, laat je die als het ware het werk doen. Na voorzichtig geprobeerd te hebben, was het resultaat alleszins redelijk. Het kon nog veel beter, maar dit was de eerste keer en je moet je hand niet overspelen.

Maar ik kan weer een vinkje op mijn Bucket List zetten. Wat is het leven toch mooi. 

Over mooi gesproken. Zie hieronder het instructiefilmpje:

Deel dit artikel