Man met ballen

Verzorging

Man met ballen

Door -

Deel dit artikel

Met dit warme weer kan het weleens gaan jeuken en schuren in de onderbroek. Maar Mannenzaken zou Mannenzaken niet zijn als we daar niet wat op wisten.

Mag ik een intieme bekentenis doen? Ik scheer me niet, ik gebruik ontharingscrème down under. En voordat ik Gentl Man ging gebruiken, was dat geen onverdeeld genoegen. De ironie wilde dat ik het voor mijn lief deed, die vervolgens weinig aan me had, want bij elke beweging die ik maakte met mijn onderlichaam, met name de beweging voorwaarts en achterwaarts, ontsteeg een geluid uit mijn keel dat weinig mannelijks had.

Geen pijn, geen irritatie, geen jeuk

Maar toen begon ik de voor dat doel speciale Gentle Intimate Care voor mannen te gebruiken en had ik geen centje last meer. Geen pijn, geen irritatie, geen jeuk. Mijn schaamstreek was opeens als een kalme zee waar het zonnetje op scheen. Met een heel zacht lentebriesje, waant daar zorgden de verkoelende ingrediënten in de crème wel voor. Ook als ik me niet had onthaard, bleef ik het (zuinige) product gebruiken. Het rook lekker en als ik het na het sporten en douchen niet had gebruikt of was vergeten, voelde ik me niet compleet.

Laatst haalde ik weer een nieuwe tube bij Ici Paris en toen ik daar zo stond, werd ik nieuwsgierig naar wie dit bedacht had. En als ik nieuwsgierig word, dan moet ik die nieuwsgierigheid bevredigen. Anders word ik een vervelend mannetje.

En zo gebeurde het dat ik een tijdje geleden een gesprek had met de Nederlandse (!) bedenker van dit moois, de 62-jarige Hank Snel. Een man die uit de sportwereld komt en dit is bizar, die de beautywereld niet kende toen hij het idee bedacht.

‘Een van de mooiste quotes die ooit bedacht is, is van de uitvinder van de Dyson stofzuiger,’ vertelde Hank me. ‘Die heeft gezegd: ‘De beste innovaties komen voort uit frustraties.’ En die quote was ook op mij van toepassing toen ik met dit idee kwam.’

Het mannelijke ongemak

‘Ik runde een kitesurfschool in Noordwijk aan Zee, ‘ ging hij verder. ‘Ik scheerde mijn schaamstreek en ik had vaker mijn wetsuit aan dan uit. De combinatie van geschoren ballen, strakke wetsuit, zon, zand en zout water was nou niet bepaald de meest ideale. Ook andere instructeurs hoorde ik vaak klagen over jeuk en irritatie.

Ik ben daar toen over gaan nadenken. Op een avond, die ik me nog heel goed kan herinneren, zat ik met een aantal instructeurs een biertje te drinken en toen kwam ik op het idee van een crème die voorgoed zou afrekenen met het mannelijke ongemak.’

In eerste instantie wilde Hank het product ballcream noemen, maar dat stuitte bij de winkels op teveel weerstand. Dat was niet sjiek genoeg. Een vriend uit de reclamewereld kwam toen met de naam Gentl. ‘Ik had letterlijk de ballen verstand van de beauty-branche,’ zei hij lachend.

‘Ik kom uit de sportwereld en we moesten dus from scratch beginnen. We hebben toen hilarische dingen meegemaakt. Ik kan me herinneren dat de makers van het product teveel mentol hadden gebruikt. Ik had zes testers, vrienden van me, die vervolgens een week op een autoband moesten zitten, zoveel pijn hadden ze tussen hun benen.’

De huid onder je zaadfabriek

De periode waar Hank het over had was maar liefst drie jaar voordat de Gentl Intimate Creme op de markt kwam. ‘Zo lang heeft het geduurd voordat we er helemaal tevreden over waren,’ vervolgde hij. ‘Drie jaar en zo’n 16 a 17 sample rondes. Maar uiteindelijk hadden we iets goeds en moois.

In de tussentijd had ik ook een geweldige vrouw aangetrokken als directeur van Gentl Care, Viviane van den Bichelaer, met een enorme passie en energie, een dame ook met – excusez le mot – meer ballen dan menig man.’

‘Wat doet de crème op den duur voor je testikels?,’ vroeg ik hem. Niet zonder reden, want ik had na ruim anderhalf jaar gemerkt dat als je het product langer gebruikt, de huid onder je zaadfabriek zachter wordt. ‘Als je het gebruikt,’ zei hij. ‘Merk je echt dat het beneden elastischer, soepeler wordt. Wist je dat de huid van je scrotum tezamen met je ooglid de enige stukjes huid zijn waar geen vetweefsel onder zit? Dus als je daar een paar keer in de maand met een scheermesje overheen gaat, dan kun je nagaan hoe je ballen eruit zien over pak ‘m beet 20 tot 30 jaar.’

Toen Hank Snel dat zei, bedacht ik me dat mijn ballen over 30 jaar op sterk water stonden in een universiteitslab of iets dergelijks. Kon mij het schelen. Ze waren wel in de laatste decennia van hun actieve leven verwend geweest met Gentl Man Intimate Care.

Deel dit artikel