Maak korte metten met je neushaar!

Verzorging

Maak korte metten met je neushaar!

Door -

Deel dit artikel

Wij mannen zijn toch een beetje rare wezens. Tenminste, dat denk ik zo af en toe van mezelf. Ik zal je uitleggen waarom.

Onlangs kwamen Grote Liefde en ik terug van een werkelijk fan-tas-tische road trip-vakantie door Noord-Griekenland. (Waarover later deze maand meer.) En wat deed ik na 19 dagen vakantie bij thuiskomst? Ik rende naar de badkamer en pakte mijn neushaartrimmer!

Zorg dat het je nooit de neus (en oren) uitkomt

Voordat je me nu aanmeldt bij je psychiater, lees eerst even verder. Omdat we grote liefhebbers zijn van het travelling light-principe, moet alles wat we op vakantie meenemen in twee cabin size rolkoffertjes passen. Zonder te proppen. En dan moet je keuzes maken. Dus de elektrische tandenborstel mag mee, maar de neushaartrimmer, hoe compact ook, moet thuisblijven. En nu moet je weten dat ik een hypergevoelige neus heb, die bij het minste of geringste begint te jeuken. En dan kan ik er slecht vanaf blijven. Wat natuurlijk geen gezicht is, dat gefriemel aan je neus. Maar het is soms sterker dan mezelf. En let’s face it, bij de gemiddelde 50plus man groeit het haar steeds onstuimiger op plekken waar je het liever niet hebt.

Ze vindt neushaar nogal een afknapper

Grote Liefde heeft er een neusje voor. "Heb je zijn neus gezien?" Discreet knikje erbij. Ik kijk dan in de aangegeven richting en zie de bui meteen hangen. Of beter gezegd, de nose bush. In een menigte strak gecoiffeerde mannen pikt ze feilloos de mannen eruit die een bos haartjes uit hun neus - en dan vaak ook hun oren - hebben hangen. Ze vindt het nogal een afknapper. Snap je nu dat ik bij thuiskomst stante pede naar de badkamer rende om mijn neushaartrimmer te starten?

Trek een lange neus naar neushaartjes

Komt bij, ik had nét een nieuwe, luisterend naar de naam Panasonic GN300. Een apparaatje van € 39,95 waarmee je – excusez de woordspeling – een lange neus trekt naar alle ongewenste haartjes. Het is dankzij het nieuwe high-torque motortje namelijk een loeisterk ding. En met de multifunctionele rvs-mesjes kun je er niet alleen ontloken neus- en oorbossen mee te lijf gaan, maar ook meteen je wenkbrauwen, snor en baard stileren en bijknippen. Waarbij het mooie is dat de afgesneden haartjes door deze 50plus-mannenmachine veilig worden opgezogen in een ingebouwd reservoirtje. Zodat de haartjes geen uitermate irritant tweede leven in je neusholtes kunnen gaan leiden. Gewoon even afspoelen onder de kraan en deze neushaartrimmer is weer als nieuw.

Deel dit artikel