Is de Brazilian wax passé?

Verzorging

Is de Brazilian wax passé?

Door -

Deel dit artikel

Hélène Van Herck & Ann Lemmens zijn de creatieve en energieke motoren achter WIFTY – Women over Fifty, een online en offline community voor, door en met 50+ vrouwen in België. Ann en Hélène lanceerden WIFTY in april 2013 en maakten er in korte tijd een fenomeen van.

Op 24 maart jongstleden maakten ze een cross-link van Mick’s weergaloze artikel over ‘Waarom meisjes van 50 zo verdomd aantrekkelijk zijn’. En dat maakte heel wat los bij onze lieve Zuiderburen. Vandaag is het onze beurt. We plaatsen een artikel van Wifty over de mogelijk massale terugkeer van vrouwelijk schaamhaar, waar we nogal hard om moesten glimlachen.

Een stijlvolle landingsstrip, volledig kaal… het kon allemaal

“Vogue liet ons weten dat de Brazilan wax passé is. Gaan we nu voor een wuft wuivend Wifty bos? ;-) Geen idee wat u de afgelopen jaar met uw schaamhaar uitgestoken hebt – eigenlijk willen we dat ook niet weten – maar het was wel bon ton om onze venusheuvel met veel aandacht te waxen of te scheren.  

Wie zich met haar/zijn creativiteit geen blijf wist kon zich volledig laten gaan down under. De mafste vormen, een stijlvolle landingsstrip, volledig kaal… het kon allemaal. Een fluo kleurtje? Ook geen probleem. Of je volledig overgeven aan je geliefde die er een kunstwerkje van maakte. Been there, done that.

Nu is het weer helemaal hot om je schaamhaar te laten staan. Heeft het met de lente te maken? Ook je okselhaar en wenkbrauwen mogen terug in volle bloei staan, we gaan terug voor voller en natuurlijker. Madonna en Lady Gaga deden het al voor, maar wij stellen toch een paar voorwaarden…

‘Maar laten we het toch binnen de perken houden. Graag trimmen dus, vooral de zijkanten, in badpak of in bikini willen we geen spoilers zien.’

We hebben geen enkel probleem met een wuivend Wifty bos. Trouwens, je schaamhaar beschermt je gevoelige vaginamond. Maar laten we het toch binnen de perken houden. Graag trimmen dus, vooral de zijkanten, in badpak of in bikini willen we geen spoilers zien. Maar hey, we willen niemand iets opleggen, iedereen doet wat ‘ie moet. En als je dan toch voor een kunstwerkje gaat, kies dan voor een W en maak er een Wifty venusheuvel van! ;-)”

En mocht het de doorgewinterde lezer zijn ontgaan, het omgekeerde van de ‘W’ is de ‘M’ van Mannenzaken. Gentlemen… start your trimmers!

 

bron: tekst door Hélène Van Herck op Wifty.be

foto credit: foto door Xander Ashwell op Unsplash

Deel dit artikel