Feest der verrassing

Verzorging

Feest der verrassing

Door -

Deel dit artikel

Toeval bestaat écht niet. Zoals blijkt uit dit verhaal over het Nederlandse Skins Cosmetics, mijn mooie, lieve nicht Isabelle en een Frans beautymerk speciaal voor zwangere vrouwen, genaamd talm.

Zwart-Wit Fotografie: Katja Baron

Op 17 februari van dit jaar behoorde ik tot één van de gelukkigen die de Persdag van Skins Cosmetics mochten bezoeken. Een aantal keren per jaar belandt hier – mazzelpik die ik ben - een uitnodiging voor in mijn mailbox. En als je van parfums en verzorgingsproducten houdt zoals ik, dan bevind je je op zo’n dag in een soort luilekker-ruiken-en-smeren-maar-land. Dan worden de nieuwste verzorgingsproducten en geuren gelanceerd van de kleinere, exclusieve nichemerken waar Skins bij uitstek gespecialiseerd in is. 

Dit keer vond het feest der verrassing plaats in de stijlvolle ruimte van FEST in de Amsterdamse De Clercqstraat. Het mooie van de Skins Persdagen is dat je niet alleen kennis maakt met de nieuwe producten, maar ook met de makers achter de merken. Zoals parfumeur Sonia Constant van de schitterende geuren van Ella K. die erg blij was met de foto die ik van haar had gemaakt.  “Thank you so much! Talented photographer!,’ appte ze me. Op dat moment was ik net binnen. 

Een geweldig proefkonijn

Maar het werd nog mooier toen ik met een aantal collega’s bij de kleine stand kwam waar talm werd geïntroduceerd door Emmanuelle Perrin, founder van dit nieuwe en unieke verzorgingsproduct. Uniek omdat het speciaal gemaakt was voor de zwangere vrouw of voor de vrouw die net bevallen is en crèmes wil gebruiken die veilig zijn voor de pasgeborene. Toen ik dat hoorde, kreeg ik een brede glimlach op mijn gezicht. Nadat Emmanuelle het verhaal over het merk had verteld, vroeg ze of er nog vragen waren. Ik had geen vraag, maar ik wilde wel wat zeggen. ‘Mijn lieve nicht moet bijna bevallen,’ zei ik. ‘Dan heb je een geweldig proefkonijn,’ zei Emmanuelle. ‘Want natuurlijk krijg je net als iedereen hier onze drie producten!’ Mijn dag kon nu helemaal niet meer stuk.

Nadat ik een paar dagen daarna een pretpakket naar mijn lieve, mooie en hoogzwangere nicht Isabelle had gestuurd, kreeg ik de next day een appje van haar. Met bijgevoegd een foto van de in roze verpakking gestoken producten, mijn geschreven kaartje en roze nagels die helemaal matchten bij de kleuren van talm

Wooooooow, wat een prachtige set!!!! Heb het net op een klein stukje huid geprobeerd en het voelt echt Goddelijk zacht. Niet plakkerig. Ook fijn dat het voor nu en na de zwangerschap te gebruiken is. Ga ik echt profijt van hebben. Timing is top want ik heb dinsdag een zwangerschaps-fotoshoot en dan ziet het huidje er perfect uit. Ik houd je op de hoogte. Love u…’

avond- en ochtendritueel

En op de hoogte hield ze me. Op 17 april, anderhalve maand nadat ze de producten van talm had ontvangen, appte ze me: 

Waarom ik als zwangere vrouw deze producten zo goed vind?

Voordat ik talm van je kreeg, heb ik eerst andere merken geprobeerd en dan liep ik tegen de problemen aan dat het product op de huid bleef liggen in plaats van in de huid trok. Als je je dan wilt aankleden of naar bed wilt gaan, dan voelt dat onprettig. Zowel het serum als de balsem trekken direct in, voelen heel complementair en geven een zijdezacht gevoel (gedurende de gehele dag en nacht). 

De olie ben ik meer aan einde van de zwangerschap gaan gebruiken omdat het net even die extra voedende touch geeft. Zeker omdat het mijn eerste zwangerschap is, krijgt de huid heel wat te verduren, dus je wil iets smeren dat verkoelend is. 

Je bent je bewuster van wat je eet, maar ook van wat je op je lichaam smeert, dus fijn dat talm 100% natuurlijke ingrediënten bevat, ook om zo postpartum te gebruiken in tijden van borstvoeding. 

Daarbij werd het echt een heel ontspannen avond- en ochtendritueel, waarin je even bewust bent van de groei van je buik en je kindje. 

Tot slot heb ik het gevoel dat het gebruiken van deze producten er zeker deels aan heeft bijgedragen dat ik (tot op 1 minuscuul plekje na) geen striae heb gekregen.

Ik heb het vermoeden dat Emmanuel Perrin van talm aangenaam verrast zal zijn als ze een vertaling van dit stuk krijgt en de zeer fraaie zwangerschapsfoto’s van Isabelle ziet (die ik heb bewerkt tot beelden die niet zouden misstaan als reclame van talm). Wat zou ik graag Emmanuels gezicht willen zien!

De producten van Ella K en talm zijn verkrijgbaar in alle winkels en op de webshop van Skins Cosmetics. 

p.s. De unieke en prachtige foto’s van Isabelle bij dit artikel zijn gemaakt door Katja Baron, gespecialiseerd in zwangerschapsfotografie, newborn fotografie en foto’s van vrouwen in het algemeen. Dit is haar website waar je alle info kunt vinden over Katja en haar team: katjabaron.com

p.p.s. Op de verjaardag van mijn in 2019 overleden moeder, 22 april 2022, is Isabelle bevallen van een kerngezonde, juweel van een dochter, Lilly genaamd. Wat twee jaar een beladen dag was, is nu een feestdag geworden.

Deel dit artikel