Een kopzorg minder

Verzorging

Een kopzorg minder

Door -

Deel dit artikel

Hoeveel keer in mijn leven zou ik mijn haar hebben gewassen? Die rare vraag kwam onlangs onder de douche bij me bovendrijven. Het stomme is, je gaat nog zitten rekenen ook.

Ooit in een eerder en streng sportief leven waste ik elke dag mijn haar. Dat was toen ik betaald voetballer trachtte te worden. Een ambitie die de Nederlandse voetbalsupporter bespaard is gebleven. Ik trainde op mijn achttiende een jaar lang 5 dagen in de week, en voetbalde dan op zondag een potje. Op zaterdag hielp ik in de slagerij van mijn vader en moeder. En geloof me, dan wil je ’s avonds je haar ook heel graag wassen. Dus ik waste mijn haar 7 keer per week. Op jaarbasis… zeg maar ruim 2200 keer.

Een klein gebrek aan mijn hoofdhuid

In mijn overige sportjaren was het allemaal wat minder intensief, maar zat ik toch nog wel op 4 à 5 keer per week haarwassen. En ik gebruikte zowel eigen shampoo als allerhande leenshampoo’s, zoals dat nu eenmaal gaat in sportkleedkamers. Daardoor duurde het vrij lang voordat het kleine gebrek aan mijn hoofdhuid zich openbaarde.

Na een paar weken met dezelfde shampoo wassen, begon het ‘daarboven’ steevast te jeuken.

Na mijn 33ste was het bijna dagelijks sporten wel klaar. Ik waste sindsdien mijn haar voornamelijk thuis, met mijn eigen shampoo. Pas toen bleek dat ik over een nogal eigenzinnige hoofdhuid beschikte. Want na een paar weken met dezelfde shampoo wassen, begon het ‘daarboven’ steevast te jeuken. Géén roos, maar wel jeuk. Maar zodra ik een andere shampoo gebruikte, was die jeuk als sneeuw voor de zon verdwenen. Dus heb ik me aangewend om regelmatig te switchen.

Je begrijpt, ik heb in al die jaren van haarwassen geen hechte band met één shampoo kunnen opbouwen. Want hoe lekker het ook rook, hoe zacht, natuurlijk en verzorgend de ingrediënten ook waren… altijd stak de jeuk weer de kop op.

Om te beginnen ruikt deze shampoo bijzonder aangenaam. Geen geurexplosie, maar gewoon lekker.

Omdat ik sinds een paar maanden de styling producten van Eleven Australia mag uitproberen – wat een feestje is – had het merk er ook Deap Clean Shampoo bijgedaan. Want die shampoo heeft als eigenschap dat ‘ie zéér grondig reinigt, ook als je veel styling producten gebruikt. Om te beginnen ruikt deze shampoo bijzonder aangenaam. Een precies fijne dosis sinaasappel en lavendel. Geen geurexplosie, maar gewoon lekker. En ook bij een gemiddeld gebruik van 3 keer per week, droogt deze shampoo mijn haar niet uit. Maar het mooiste is toch wel dat ik na twee maanden Deep Clean nog steeds géén jeukende hoofdhuid heb gekregen! En ik kan je wel vertellen, dat is een kopzorg minder…

Deel dit artikel