Dit product is ronduit opzienbarend

Verzorging

Dit product is ronduit opzienbarend

Door -

Deel dit artikel

Een van George Clooney's leukste rollen is als de uit de gevangenis ontsnapte Ulysses Everett McGill in de Coen Brothers komedie Oh, Brother Where Art Thou. Misschien wel belangrijker dan uit handen van de politie te blijven - die hem en zijn twee maten kriskras door Amerika achtervolgt - is de pommade die voor McGill van levensbelang is.

Zonder pommade in zijn haar kent het leven geen vreugde voor deze kruimelcrimineel en kan hij zich net zo goed overgeven aan de hermandad.

Het effect van dit product is ronduit opzienbarend

Ik moest aan die film denken toen ik onlangs Dry Powder Volume Paste begon te gebruiken, een gevaarlijk product omdat het net als bij de hoofdpersoon in bovenstaande film zomaar een obsessie in de hand zou kunnen werken. Daarvoor moeten we even terug naar het moment, many moons ago, toen ik een jaar of vijftien was. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Want op het moment dat je als puber ontdekt dat je interesse in de andere sekse krijgt en daartoe goed voor de dag wil komen, ziet je gezicht eruit als een maanlandschap en hangt je haar als te lang gekookte spaghetti op je schouders.

'Welke pommade of paste ik ook gebruikte, mijn haar zat nooit zoals ik het hebben wilde.'

Elke dag mijn haar wassen, daar deed ik toen nog niet aan, dus gebruikte ik zogenaamde droogshampoo om mijn vette hoofd nog enige frisheid te geven. Droogshampoo had overigens niets met shampoo van doen. Het was een soort talkpoeder voor je hoofdhuid, dat het vet in je haar oploste. Maar een echte oplossing was het niet, want het haar zat daarna voor geen meter, om nog maar te zwijgen over je shirt dat bij de schouders een aanblik gaf alsof er zojuist een wervelwind van hoofdroos had gewoed.

Om van dat alles af te zijn, begon ik op een goed moment elke dag mijn haar te wassen. En dat deed ik tot voor kort nog steeds. Heel af en toe sla ik een dag over, maar dat is dan ook altijd de dag dat ik een bad hair day heb, want welke pommade of paste ik ook gebruik, het haar zit nooit zoals ik het hebben wil. En dan op een dag ontdek je een product van Eleven Australia, waardoor alles anders wordt. Het heet Dry Powder Volume Paste. En de mogelijkheden en het effect van dit product zijn ronduit opzienbarend. Als je het haar gewassen hebt en hebt laten drogen, geeft het elk kapsel volume en ontstaat er een zalige contradictie van een sterke versteviging en parelmoeren zachtheid.

'Kortom: net als Ulysses Everett McGill heb ik mijn eigen habit gevonden, een haarproduct waarvan er geen tweede bestaat.'

Maar nu komt het: als je het haar gisteren of zelfs eerder gewassen hebt, dan doet het wonderen met je kapsel. Je doet wat van de paste in je handpalm, je wrijft het tussen je handen warm (die je daarna door je kapsel laat gaan) en met je vingers modelleer je tot er een brede glimlach vanuit de spiegel je toelacht. Bij mij komt er geen kam of borstel aan te pas. Maar het unieke is dat ik voor het eerst van mijn leven het wassen van mijn haar meerdere dagen over kan slaan. Kortom: net als Ulysses Everett McGill heb ik mijn eigen habit gevonden, een haarproduct waarvan er geen tweede bestaat.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Beauty Brands NL.

Deel dit artikel