De onzichtbare hand van dokter Frodo

Verzorging

De onzichtbare hand van dokter Frodo

Door -

Deel dit artikel

Ik waarschuw je even vooraf... want je leest dit op eigen risico. Maar je krijgt er hoogstwaarschijnlijk geen spijt van.

'Zie je iets aan me?' De toonhoogte liep aan het eind van de vraag verwachtingsvol iets omhoog. In een vorig leven zou het me meteen dun door de broek lopen na die vraag. Want ik zag nooit wat ik geacht werd te zien. En dan moet je gaan gokken. Kapper? Nieuwe oorbellen? Maar nu wist ik gelukkig waarom de vraag werd gesteld. En dus kon ik naar eer en geweten zeggen: 'Ja, ik zie een heel blije, prachtige vrouw.'

Eerlijk is eerlijk, ik zou liegen als ik zeg dat ik niets zag. Want ik zag de onzichtbare hand van dokter Frodo

Een paar weken eerder had Grote Liefde de knoop doorgehakt. Ze werd niet meer blij van de spiegel en van onder een bepaalde hoek gemaakte foto's. En van ene meneer Mick Boskamp had ze gehoord dat de kliniek van dokter Frodo je-van-het was. Ik citeer (want ik heb stiekem zitten meeluisteren): 'Het mooie is, dat je het eigenlijk niet ziet. Niemand zal zeggen, Hé, jij bent bij dokter Frodo geweest! Dat komt doordat hij zich niet puur op de probleemgebieden richt, maar vooral ook op je sterke punten. Hij creëert een heel mooi en natuurlijk totaalplaatje.'

Ik zag een in een paar uur 10 jaar jonger geworden Grote Liefde

Grote Liefde is dus enkele weken geleden, op een mooie donderdag, bij dokter Frodo geweest. En ze kwam enkele uren later zo blij als een kind weer thuis. En eerlijk is eerlijk, ik zou liegen als ik zeg dat ik niets zag. Want ik zag de onzichtbare hand van dokter Frodo. Precies zoals Mick had voorspeld. Ik zag subtiel aangezette jukbeenderen (wat ik heel opwindend vind)... ik zag meer huidtonus in de moeilijke regio's, zoals onder de ogen... ik zag een in een paar uur 10 jaar jonger geworden Grote Liefde. Maar waar ik nog het gelukkigst van werd, was de sprankeling in die blije ogen, waarin het zo heerlijk verdrinken is.

En wie weet... misschien ga ik ook een keer bij de onzichtbare handjes langs. Want Mick sprak namelijk uit eigen ervaring, de boef.

 

Deel dit artikel