Citroentjesfris

Verzorging

Citroentjesfris

Door -

Deel dit artikel

Vorig jaar was ik met mijn Droomvrouw* op een presentatie van Skins Cosmetics. Daar kregen we testers mee van een toen nieuw Frans parfumhuis, genaamd Aether. Mijn lief was zo enthousiast over dit bijzondere, ondergrondse merk, dat ze daarna op Facebook de volgende passages schreef:

'Zij gebruiken voornamelijk synthetische geurstoffen. Heuse parfum aficionados weten dat synthetische geurstoffen door de traditionele parfumeurs het liefst weggemoffeld worden onder de natuurlijke geurstoffen. Kortom, synthetisch is als vloeken in de kerk.'

Aether heeft echter van de zwarte schaapjes in parfumland haar paradepaardjes gemaakt. En hoe!

Als boter op warm brood

De geuren zijn stuk voor stuk origineel, subtiel, mooi gelaagd en dagen de verbeelding uit. Vergelijk het maar met een kennismaking met Picasso, Escher of Karel Appel terwijl je al jarenlang geniet van de oude meesters.

Na gebruik van de testers is mijn conclusie; de geuren versmelten met de huid als boter op warm brood en gaan, als het ware, een liefdevol huwelijk aan met je lichaamsgeur en persoonlijkheid.'

Wat moet ik daar nog aan toevoegen? Misschien dat ik laatst de tester van Aether's Citrus Ester ontdekte in haar parfumkast en ik sindsdien niets anders meer wil dragen. Zelfs geen Vetiver van Guerlain. En dat is mijn ultieme favoriet. Ik ben gek op de geur van citroen, vooral van de zest, de schil. En deze Citrus Ester heeft de essentie daarvan genomen en er een heerlijke draai aan gegeven, die nooit lijkt te vervelen.

Probeer 'm eens bij Skins Cosmetics. Je weet niet wat je ruikt.

*Willem Schouten heeft z'n Grote Liefde en ik heb m'n Droomvrouw. Voor mensen die hier misselijk van worden, hebben we straks Mannenzaken-spuugzakken als premium.

Deel dit artikel