Verzorging

1 bijzondere man, 5 herenparfums

Door -

Deel dit artikel

Patrick Munsters (53) is een bijzondere man. En bijzonder in de meest positieve betekenis van het woord. Voordat ik hem ontmoette op een Skins Cosmetics-happening in Hotel Arena in Amsterdam, was ik al tot die conclusie gekomen...

De man die aan de wieg stond van het internationaal vermaarde Nederlandse kledingmerk Scotch & Soda trok een tijdje geleden mijn aandacht met zijn nieuwe, exclusieve en ronduit schitterende mode- en accessoirelijn voor mannen, Salle Privée, waarover hij zelf schreef op de site van het merk: 'We have nothing new. And having nothing new is very new in fashion.'

Een tweede natuur

Dat is niet bepaald een alledaagse visie op mode. Ook niet gewoontjes is dat hij inplaats van met 1 herenparfum als eerste Salle Privée geur meteen met 5 verschillende parfums is gekomen, die vanaf  21 maart verkrijgbaar zijn bij Skins Cosmetics. Mannenzaken houdt van eigenwijze mannen en dus zat hij die dag van Skins tegenover ons voor een tête-à-tête.

MZ: Is het niet moeilijk om een parfum te creëren als je geen parfumeur bent? Dus om iets in een flesje te krijgen dat helemaal jouw signatuur draagt?

Patrick: Ik heb in mijn leven veel dingen verzameld, veel kleding, veel brillen, veel parfums ook, en dan weet je heel goed wat je wel en niet mooi of wel en niet lekker vindt. Gaandeweg leerde ik ook dat als je 2 geuren samenvoegt, dat je dan een nieuwe geur krijgt. Verder kan ik heel goed duiden wat ik voor ogen heb. Keuzes maken is een tweede natuur voor me. En eigenlijk kies ik alleen iets als het een eigen, persoonlijke voorkeur betreft. Dat geldt voor mijn kleding, voor schoenen, voor accessoires, voor alles.

'Ik ben helemaal niet bezig met leeftijden. Vijftig is helemaal niks vandaag de dag'

MZ: Met Salle Privée profileer je je als het modemerk voor alle tijden.

Patrick: Ja, ik wil niet het merk worden dat drijft op seizoenen. Ik hoef ook niet elk halfjaar met een nieuwe collectie te komen. En dan heb je het weer: ik maak de dingen die ik zelf wil hebben. Als ontwerper ben ik er achter gekomen dat alles weer terugkomt. Ik draag nu een donkerblauwe coltrui van Salle Privée. Een coltrui was 20 jaar geleden mooi en die is over 20 jaar nog steeds mooi. Die hele simpele dingen, een double breasted overcoat, een single breasted overcoat, allemaal kleding waar een man zich happy en comfortabel in voelt, die wil ik onder één paraplu brengen. Als je kijkt naar de kledingkast van een man, dan hangt daar van alles in, maar wat helemaal links of rechts hangt, zijn de favorieten waar hij altijd weer bij uitkomt. Die tijdloze favorieten maak ik. In Italië, van een perfecte kwaliteit met een perfecte look & feel.

MZ: Je hebt het over tijdloos. Is Salle Privée ook leeftijdloos?

Patrick: Ik ben helemaal niet mee bezig met leeftijden. Het enige dat ik weet is dat we steeds ouder worden en langer gezond blijven. Maar vijftig is helemaal niks vandaag de dag. Ik wil voor mezelf een doelgroep die mee kan groeien. En of die persoon nu veertig is of zeventig maakt me niets uit.

Andere geursensaties

MZ: Even terug naar waarom we hier zitten. Je parfumlijn. Waarom meteen vijf?

Patrick: Omdat ik één geur veel te beperkt vind. Ik denk dat je op een dag verschillende parfums kan dragen, omdat een dag uit verschillende momenten bestaat. 's Ochtends wil je fris wakker worden en 's avonds misschien zwoel uitgaan. Daar horen andere geursensaties bij. Voor jezelf, als drager van het parfum, is het ook fijner om af te wisselen. Want je neus raakt gewend aan een geur, zodat je 'm uiteindelijk niet meer ruikt. Gebruik je meerdere parfums op een dag, dan verras je jezelf ook.

Het wordt tijd om te gaan ruiken. Op dat moment kunnen we nog niet bevroeden dat dit een ervaring wordt om nooit te vergeten. Maar daarover binnenkort meer als de parfums bij Skins verkrijgbaar zijn.

p.s. Check ook de site van Salle Privée. En lees en bekijk de boeiende verhalen van de ambassadeurs van het merk, w.o. Anton Corbijn.

 

Gallery

Deel dit artikel