Waarom nieuwe auto’s per 1 september duurder werden

Reizen

Waarom nieuwe auto’s per 1 september duurder werden

Door -

Deel dit artikel

84% van de Nederlandse automobilisten begrijpt niet waarom auto’s per 1 september duurder zijn geworden. Wij ook niet. Maar een informatief persbericht van Toyota Nederland bracht licht in de duisternis: de ‘boosdoener’ is de geheimzinnige nieuwe testmethode die WLTP heet.

Er gaan dagen voorbij dat ik geen nieuwe auto koop. Dus was het me ontgaan dat heel veel nieuwe auto’s per 1 september duurder zijn geworden vanwege een geheimzinnige testmethode die WLTP heet. Maar ik was niet de enige. Want die 84% van de Nederlandse automobilisten had ook geen idee... Toyota Nederland was zo vriendelijk om dat te laten onderzoeken en met ons te delen.

Nieuwe testmethodiek benadert de gemiddelde autorit van nu beter

Vanaf 1 september geldt dat nieuwe auto’s moeten zijn getest met de nieuwe autotestmethode WLTP. Een test waarmee de brandstofverbruikscijfers van personenauto’s worden vastgesteld. WLTP staat voor Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure en vervangt de oude testmethode NEDC (New European Driving Cycle). Het was overigens geen geheim dat WLTP zou worden ingevoerd. De nieuwe testmethodiek benadert de gemiddelde autorit van nu beter.

Hogere BPM door hoger testcijfer voor brandstofgebruik bij nieuwe auto’s

Het luistert nauw, dus ik citeer nu even uit het persbericht van Toyota: ‘WLTP resulteert vaak in een hoger testcijfer voor brandstofverbruik, dat direct is gekoppeld aan de CO2-uitstoot. In Nederland is deze CO2 vervolgens volledig gekoppeld aan de Belasting Personen Motorvoertuigen (BPM). Ergo, hoe hoger de CO2-uitstoot van een auto, hoe meer BPM-inkomsten voor de staatskas.’

De meeste mensen zijn het ermee eens dat brandstofverbruikstests strenger worden. Maar 80 procent van ons vindt dat de staatskas hierdoor geen extra BPM-inkomsten mag krijgen. Uit het onderzoek van Toyota blijkt ook dat bijna 7 van de 10 automobilisten het belangrijk vinden dat auto’s zo min mogelijk CO2, stikstof en fijnstof uitstoten.

50% van de tijd elektrisch rijden zonder te stekkeren

We varen al een paar jaar met enorm veel genoegen elektrisch. En Grote Liefde en ik hebben besloten dat we op elektrisch rijden overstappen zodra er een elektrisch aangedreven cabrio op de markt is waar we blij van worden. Tot die tijd rijden we vrolijk door in onze MG TF uit 2002. Maar die heeft – het is tenslotte een Engelse auto – zeker niet het eeuwige leven. En bij de eerstvolgende grote reparatie is het einde oefening. In dat geval zouden we – in afwachting van die fijne elektrische cabrio - zomaar naar een stoereToyota C-HR Hybrid Electric kunnen overstappen. Die is zelfs met WLTP niet duurder geworden en je kunt er tot 50% van de tijd elektrisch mee rijden zonder te stekkeren. En eerlijk is eerlijk, Toyota introduceerde al meer dan 20 jaar geleden al de eerste Hybrid Electric auto met de Prius. En Toyota’s Hybrid Electric vloot heeft in Nederland al meer emissievrije kilometers bij elkaar gereden dan alle elektrische auto’s bij elkaar. Weet je wat? Misschien moet ik alvast maar een proefrit gaan boeken.

Deel dit artikel