Mijn broer de kersverse hoteleigenaar

Reizen

Mijn broer de kersverse hoteleigenaar

Door -

Deel dit artikel

Steeds meer 50méér mannen zeggen Nederland vaarwel. Een van die mannen is mijn broer Mark Boskamp. Begin maart opent hij in Spanje samen met zijn vrouw een droom van een hotel. Mooi moment voor een briefje.

Lieve Mark,

Ik weet nog wat mijn eerste gedachten waren toen je me vorig jaar april op de 50ste verjaardag van ons lieve nichtje Dian vertelde dat je stopt met je werk als vermogensbeheerder om samen met Corine naar Spanje te verhuizen en daar een hotel te gaan runnen. Ik dacht: 'Oei, als dat maar goed gaat...' Zo zie je maar hoe groot de invloed van televisie op de gedachten van mensen kan zijn. Zelfs als je zoals ik niet naar 'Ik vertrek' kijkt, neem je ervan mee dat het zelden goed gaat met de mensen die gevolgd worden in dat programma. Maar daarna realiseerde ik me meteen dat je Mark Boskamp bent en geen pannenkoekenbakker in Gambia.

Van de drie broers, waarvan ik de middelste ben en jij de jongste, ben jij verreweg de meest voortvarende, om een understatement te gebruiken. Alles wat je doet, doe je voor de volle honderd procent. Ik ben daar super trots en – heel eerlijk – soms ook een beetje jaloers op. Maar toen ik onlangs de foto's zag van het hotel dat jullie straks begin maart openen, was het toch vooral ernstige trots die de boventoon voerde.

Op de site van La Posada del Torcal, zoals jullie Luxury Bed & Breakfast heet, schrijven Corine en jij: 'In ons luxe Boutique Bed & Breakfast vindt u totale rust, maar wel met alle geweldige hoogtepunten van Andalusië binnen bereik. Onze missie is om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. We laten u heel graag de schoonheid van deze streek ervaren en hopen dat u net als wij verliefd wordt op Andalusië.' Ik denk in alle eerlijkheid dat mensen voornamelijk verliefd zullen worden op die geweldige plek waar jullie Posada is gevestigd. Voor de lezers sluit ik even het filmpje bij dat op jullie site staat, zeg maar het hotel in vogelvlucht. Wat een droom van een lokatie! En wat een heerlijk zwembad en schitterend gebouw!

Je had niet even een hammetje gehaald, maar een ham van de achterpoot van het met eikeltjes gevoede Iberico-varken dat gezouten en onder ideale omstandigheden gerijpt wordt door Joselito.

Dat de gasten straks niets tekort zullen komen, ook niet op culinair gebied, bewijst een foto die je vorige week op Facebook plaatste. Je had niet even een hammetje gehaald, maar een ham van de achterpoot van het met eikeltjes gevoede Iberico-varken dat gezouten en onder ideale omstandigheden gerijpt wordt door Joselito. 'El mejor jamon del mundo’ volgens de levende legende onder de Spaanse topkoks Ferran Adrià.

Dit weekend vond in de Expo Houten de Emigratiebeurs plaats, waar bleek dat steeds meer 50méér mannen Nederland vaarwel zeggen. Gewoon omdat steeds meer mannen na hun vijftigste realiseren dat ze in de kracht van hun leven zijn. En dat ze er klaar voor zijn om hun dromen te verwezenlijken. Het heeft er bij jou en Corine altijd in gezeten om mensen te willen verwennen, om ze de tijd van hun leven te geven. Tel daar bij op dat jij nog nooit iets half hebt gedaan en ik weet zeker dat jullie en succes zullen hebben met de prachtige Posada en samen intens gelukkig zullen worden daar...

Love you both, Mick

Hieronder La Posada del Torcal in vogelvlucht: 

Deel dit artikel