Koelste plek om te overnachten

Reizen

Koelste plek om te overnachten

Door -

Deel dit artikel

De koelste plek om te overnachten deze winter is in het Game Of Thrones Ice Hotel in Fins Lapland.

We moeten nog even wachten op het laatste serizoen van Game Of Thrones. De hele zomer door zal er gefilmd worden, deels in een studio in Belfast, Ierland, deels op een op lokatie in Spanje. Er komen slechts 6 afleveringen en de verwachting is dat we pas medio 2019 voor het laatst mogen afreizen naar Westeros.

Honderden werkers en artiesten

Als je niet zo lang wilt wachten en sowieso iets wilt ondernemen dat op ieder's bucket list zou kunnen staan met stip, dan reis je af naar Fins Lapland, naar een plek die 200 km boven de Noordpoolcirkel ligt. Daar, in Laino Snow Village is uit het ijs een Game Of Thrones Ice Hotel gehakt, waar honderden werkers en artiesten maandenlang aan bezig ziijn geweest. 

De details zijn verbluffend. Van de zwaarden die aan de muren hangen tot de hoofden in de Braavosi Hall of Faces, alles is gemaakt van ijs, ijs en nog eens ijs. Piece de resistance is misschien wel de hotelkamer, waar je met je lief in de gaten wordt gehouden door een reusachtige White Walker die bijna letterlijk over het bed heen hangt.

Ook gewone, verwarmde kamers

Omdat de temperatuur in het hotel rond de - 5 graden schommelt, kun je e maar 1 nacht verblijven. Maar het Laino Snow Village complex heeft ook slaapgelegenheid in gewone, verwarmde kamers.

We zijn misschien niet de eerste in Nederland die hier over schrijven, maar als pragmatische Mannenzaken-site zijn we wel de enige die met info komt over waar je rechtstreeks een kamer in het Game Of Thrones Ice Hotel kunt boeken. Zie info hiernaast. De 50méér man is van de actie, vandaar. Wees er wel snel bij als je interesse hebt. Het hotel staat tot 28 april. Daarna smelt het.

De prijzen voor deze onvergetelijke overnachting vallen overigens mee. Vanaf 200 dollar per nacht.

Deel dit artikel