Je gelooft je ogen niet

Reizen

Je gelooft je ogen niet

Door -

Deel dit artikel

Vijf jaar geleden ging het niet zo goed met me. Mijn leven zat op slot en om de sleutel te vinden begon ik op Facebook een dagelijkse foto-serie die No Photoshop heette.

Ook maakte ik dagtochten door de spelonken van het wereldwijde web op zoek naar die ene, verbijsterende afbeelding.

Voor de serie zocht ik het internet af op zoek naar natuurfenomenen die zo onwaarschijnlijk waren dat je je ogen niet geloofde en waarvan je in eerste instantie ook dacht dat het getruukte afbeeldingen waren. 

65 afleveringen

Langzaam aan begon ik er zoveel schik in te krijgen dat ik reisjes begon te maken. Niet alleen naar die waanzinnige bestemmingen, waar bizarre dieren leefden, waar ik nog nooit van gehoord had, laat staan had gezien. Maar ook maakte ik dagtochten door de spelonken van het wereldwijde web op zoek naar die ene, verbijsterende foto. Het werden 65 afleveringen. En toen vond ik het welletjes en was er weer ruimte in mijn hoofd om andere zaken te ontplooien. Zoals het op zoek gaan naar een lief dier waar ik mijn leven mee kon delen.

Voor de lezer van Mannenzaken zijn hier tien No Photoshop plaatjes. Hoop dat je net zo'n fijne trip hebt met die foto's als ik heb gehad.

Gallery

 • De regenboog eucalyptus-boom heeft een bast met elke kleur van de regenboog, als een abstract schilderij.
 • Deze ​zogenaamde wachters van de noordpool staan in Finland. Het zijn door ijs en sneeuw 'verpakte' reuzenbomen die ontstaan door temperaturen van min 40 graden Celsius.

 • Duizenden gloeiwormen zorgen ervoor dat de donkere grot van Waitomo, Nieuw-Zeeland een verlichte set van Star Trek wordt.

 • De atlasvlinder (Attacus Atlas) is de grootste ter wereld in z'n soort. Met een vleugelspanwijdte van tussen de 25 en 30 centimeter. Te vinden in het Jurassic Park dat Zuidoost-Azië heet.

   

 • In het Yehliu Geopark in New Taipei City in Taiwan vergapen toersten zich sinds jaar en dag aan een natuurlijke (!) rotsformatie, die Queen's Head heet.

   

 • Gedurende het regenseizoen verandert de Salar De Uyuni in Bolivia van 's werelds grootste zoutvlakte in 's werelds grootste spiegel. 

   

 • Deze kwal die geen kwal is, heet Portugees Oorlogschip. Anders dan bij een kwal steekt de bovenkant van het bizarre zeedier boven het water uit. 

 • Wie Avatar heeft gezien, weet bij deze foto van het Zhangjiajie National Forest Park in China waar de inspiratie voor de hangende rotsen vandaan kwam.   

 • Met 2810 meter is de Roirama op de grens van Venezuela, Brazilië en Guyana 's werelds hoogste tafelberg. Het plateau van de Roraima heeft een oppervlakte van 90 km2. 

 • Het Chinese waterhert is een zeldzame verschijning: klein van stuk en met de hoektanden van Dracula. Het beest doet overigens geen vlieg kwaad.

   

   

Deel dit artikel