In de zevende hemel

Reizen

In de zevende hemel

Door -

Deel dit artikel

Het klinkt als een aflevering uit de Thunderbirds met Lady Penelope in de hoofdrol: een 12-daags verblijf in een superdeluxe ruimtehotel, zwevend op 200 km boven het aardoppervlak.  Je reinste sciencefiction, dus. Maar in 2022 moet het realiteit zijn: een reisje zevende hemel en terug.

10, 9, 8… Stel je eens voor dat je op je rug ligt te wachten en die kenmerkende metalige Amerikaanse stem de countdown hoort doen. Tot het moment waarop ze de kaars onder je kont aansteken. Als je vooraf wilt weten hoe dat zou kunnen voelen, lees dan het briljante verslag over de lancering van de eerste Amerikaans astronaut Alan ‘Let’s Light This Candle!’ Shepard in Tom Wolfe’s prachtboek The Right Stuff.

Zweven, genieten én werken in de ruimte

De firma Orion Span belooft echter dat het er heel wat minder Spartaans aan toe zal gaan dan bij NASA-ruimtevluchten. In 2021 gaan ze het space hotel de ruimte in brengen en medio 2022 worden de eerste gasten verwacht. Tijdens het 12-daagse verblijf in de zevende hemel zweef je iedere 90 minuten rondom de aarde. Het ene foto- en videomoment na het andere, zeg maar. Die je à la minute met het thuisfront kunt delen, want aan boord van Aurora Station beschik je over het snelste draadloze internet in space.

Maar je zult niet 12 dagen lang alleen maar gewichtloos voor de ramen hangen. Je gaat samen met 3 andere gasten en 2 bemanningsleden ook de handen uit de mouwen van je ruimtepak steken. En het werk dat je doet, ‘draagt direct bij aan de toekomst van de mensheid’, aldus de reisgids. Zoals bijvoorbeeld het kweken van gewassen, om te onderzoeken of het mogelijk is in de ruimte een zelfvoorzienende kolonie te stichten. Om dat werk – en de reis - te kunnen doen, krijg je vooraf een 3 maanden durende opleiding, die zich grotendeels online afspeelt. Daarmee word je de eigenaar van de prestigieuze Orion Span Astronaut Certification, een certificaat waarmee je in de toekomst ook bij andere aanbieders van ruimteavonturen terecht kunt.

$791.666  per nacht

Voor je naar de sterren kunt kijken, zal je eerst in de diepte van je portemonnee moeten kijken. Nee, dat is geen Cruijffiaanse wijsheid. Want aan een 12-daags verblijf in een 2-persoons privé suite van ‘World’s First Luxury Space Hotel’ hangt natuurlijk niet bepaald een gewichtloos prijskaartje. Het begint met het storten van $80.000. Daarmee kom je op de wachtlijst. Op het moment dat de kaars onder je kont wordt ontstoken, staat de teller op minimaal $9,5 miljoen. Ofwel $791.666 per nacht. We mogen dus stellen dat dit voor de happy few is. Waarbij we ons wél kunnen voorstellen dat die happy few héél erg happy zullen zijn.

Deel dit artikel