Horror Halloween in Thailand

Reizen

Horror Halloween in Thailand

Door -

Deel dit artikel

'Je ontkomt er niet aan hè? Als je in Thailand woont moet je het soms hebben over ladyboys'. Waar we al een tijdje bang voor waren, wordt bewaarheid. Robert Fernhout, onze man in Azië, gaat los. 

Door: Robert Fernhout

Het tot een soort van carnaval uitgegroeide volksfeest zorgt voor nog meer verwarring dan normaal in de straten van Bangkok.

Het is een vooralsnog populair gespreksonderwerp. Vrienden die hier wel eens op bezoek komen zien je dan als expert op dit gebied, simpelweg omdat je in Thailand woont, terwijl je helemaal niet om die status gevraagd hebt en er zeker niet op zit te wachten. Maar de mensen kunnen er maar geen genoeg van krijgen lijkt het wel. Soms is dat letterlijk het geval. Zo heeft een vriendin in Nederland een baas, die twee keer per jaar naar Thailand op vakantie gaat om met ladyboys te vozen. Komt 'ie ook gewoon voor uit trouwens, net zo makkelijk.

Traditionalist pur sang

Die mensen zijn dan bij mij aan het verkeerde adres, want zelf ben ik een traditionalist pur sang. Ik heb het niet zo op mengvormen en dat uit zich op verschillende wijzen. Geen grotere gruwel dan een Nederlands Chinees-Indisch restaurant dat ook Japans serveert. Het is OF Chinees, OF Indonesisch, OF Japans. Een mengelmoesje daarvan staat in mijn ogen garant voor halve bak werk. Hetzelfde met restaurants die alles wat in hapklare brokken geserveerd wordt ‘tapas’ noemen. Tapas is Spaans. Niks meer en niks minder. Ik blief geen creatieve ‘tapas’ van Nederlandse of andere niet-Spaanse origine. Die hele fusion onzin in de horeca, wellicht ooit begonnen met de Hawaii pizza terwijl geen zichzelf respecterende Italiaan ooit ananas op een pizza legt, mogen ze wat mij betreft opdoeken. Liever vandaag nog dan morgen.

Nasiballen en bamischijven 

Ik heb in Italië dus echte pizza leren waarderen en een stukje Nederlandse kaas is ook nooit weg. De grootste heiligschennis pleeg je echter door een pizza met Gouda of Edam kaas te maken. En ze doen het in Nederland hoor, laat daar geen misverstand over bestaan. Terwijl iedereen weet dat er gewoon verse Mozzarella di Bufala Campana op die pizza hoort! Een ander culinair gedrocht is patatje oorlog. Die pindasaus is dan nog een erfenisje uit Azië, best lekker met een sateetje van de grill,maar die saus mikken ze dan brutaalweg over een frietje met mayo heen. Verzin het maar. Dan heb je nog de nasiballen en de bamischijven. Dat zijn snacks voor mensen die er maar niet uitkomen of ze nou naar de Chinees willen of liever een kroket lusten. En breek me de bek niet open over ‘rosé’ of‘oranje wijn’. Wat is er mis met rood of wit?

Moraal van het verhaal

Goed, terug naar de ladyboys. De meest gestelde vraag over Thaise ladyboys, wellicht ingegeven door allerlei denkbeeldige horror scenario’s, is hoe je ze kunt onderscheiden van echte dames. De meest wilde tips doen dan de ronde, inclusief het geijkte ‘je ziet het aan de adamsappel’. De plastische chirurgie heeft echter zulke snelle ontwikkelingen doorgemaakt dat een hoop van dat soort verhalen alweer achterhaald zijn. Ik zie ladyboys echter van een kilometer afstand. Je herkent ze namelijk nog het beste aan overdreven vrouwelijk gedrag. Net wat meer over de top, net wat flamboyanter, net wat ‘te’ van alles. Ik haal ze er altijd feilloos uit. Ik moet dan wel weer bekennen dat dat met foto’s niet werkt. Moraal van het verhaal? Oppassen met online dating in Thailand dus. 

Een stel borsten

Voor de goede orde, ik heb dus helemaal niks tegen ladyboys. Live and let live. Er zitten er een paar bij mij op kantoor en dat zijn hele leuke mensen. Ik heb ook geen fobie voor ze, zoals een vriend van me die doorlopend ‘rug tegen de muur!’ schreeuwde toen ik ‘m op sleeptouw nam tijdens een wilde nacht in Bangkok. Van mij mogen mensen ook Japans van de afhaal-Chinees eten of Gouda kaas met ananas op hun pizza kwakken, maar het is niks voor mij want ik hou zelf dus gewoon van duidelijkheid. En een piemel in combinatie met een stel borsten schept verwarring durf ik wel te stellen, als ze onderdeel zijn van één en dezelfde persoon althans. 

Bloedmooie Thaise

Halloween is dan ook de tijd van het jaar dat ik hier beter binnen kan blijven. Het tot een soort van carnaval uitgegroeide volksfeest zorgt voor nog meer verwarring dan normaal in de straten van Bangkok. Mannen die zich als vrouw uitdossen, vrouwen die er als mannen uitzien, schoolmeisjes die zich als prostituee verkleden en prostituees die zich als schoolmeisje verkleden, dat soort werk. Daar kan alleen maar ellende van komen natuurlijk. Ik heb eens een verhaal gelezen over een tourist die tijdens Halloween met een rondborstige bloedmooie Thaise in ‘sexy verpleegster’ kostuum richting hotelkamer vertrok en daar tot zijn grote schrik met een onverwachte erecte verassing geconfronteerd werd. ‘Ik hoopte eerst nog even dat het een onderdeel van haar kostuum was’ schijnt hij gestameld te hebben.

 

Robert Jan Fernhout (50) woont met zijn Thaise vriendin en een kat in Bangkok. Hij verwondert zich tegenwoordig meer over de huidige Nederlandse cultuur dan over de Thaise. De weekends brengt hij vaak door op een Italiaanse racefiets. Probeert het leven verder nog wat aangenamer te maken met lekker eten, een fles rode wijn (oude wereld graag), reizen, fotografie, muziek, lezen en humor. En hij schrijft met veel plezier af en toe een stukje voor Mannenzaken.

 

Deel dit artikel