Het Azuren Geluk

Reizen

Het Azuren Geluk

Door -

Deel dit artikel

Mogen we je een klein geheimpje vertellen? Vlak naast la Isla Blanca (het witte eiland, ofwel Ibiza) ligt het Azuren Geluk, ook wel Formentera geheten. Je komt er door naar Ibiza te vliegen (of te varen). En vanuit de haven van Ibiza stad (Eivissa) maak je de half uur durende overtocht.

Toen we op Ibiza woonden, maakten we met enige regelmaat de overtocht. Want Ibiza is een heel mooi eiland, maar Formentera is adembenemend. Het water rondom het kleine eiland (82 vierkante km) heeft een sprankelende azuurblauwe teint die je nergens anders in Europa tegenkomt.

Het blauwe eiland gaat voor groen

Formentera doe je niet voor de clubs of de grote resorts. En je gaat er natuurlijk niet in het de maanden juli en augustus. Te druk, want het eiland wordt dan overspoeld door Italianen. En te warm om er te doen wat er zo fijn is om te doen. Wandelen!

De overheid van Formentera heeft namelijk het groene licht gezien. Ze zijn bezig met een omslag van ouderwets toerisme naar een duurzamere vorm van genieten. Het stimuleren van het verhuren van elektrische scooters en fietsen is zoiets. En er zijn dit voorjaar 32 wandelroutes uitgezet. Van uitdagend tot gemakkelijk En waar je ook loopt, je kijkt je ogen uit.

 

foto: Shutterstock/Formentera

Deel dit artikel