Een andere wereld op 6 uur vliegen

Reizen

Een andere wereld op 6 uur vliegen

Door -

Deel dit artikel

De Kaapverdische eilanden zijn een bestemming die soms in een adem wordt genoemd met all inclusive resorts. Bakken in de zon en hangen aan het strand. Op zich niets mis mee maar het is niet alles wat de Kaapverdie te bieden heeft. En daar weet wereldreiziger Joshua van Eijndhoven alles van.

Door: Joshua van Eijndhoven

Het all inclusive toerisme gaat met name naar de eilanden Sal en Boa Vista waar 90% van de reizigers naartoe gaat. Dus voor de avontuurlijke reiziger, bieden de eilanden meer. Veel meer. 

Schitterende natuur

De eilandengroep kent schitterende natuur. Je vindt er diverse inheemse vogels maar ook veel zeeleven zoals dolfijnen en walvissen. De eilandengroep ligt in een droog gebied van de wereld (de Sahara woestijn) maar door de hoge bergen, regent het op de eilanden in de bergen en dat maakt dat die eilanden groene valleien en adembenemende landschappen hebben. In de binnenlanden vind je ook stuwmeren, schitterende valleien en prachtige natuur.

Unieke cultuur

De Kaapverdianen vormen genetisch het meest gevarieerde volk ter wereld. Je vindt er donkere mensen met grijze ogen bijvoorbeeld. Ook de cultuur is gemengd. Een mix van Caribische, Braziliaanse, Portugese cultuur met een heel eigen Kaapverdisch sausje, maken de eilanden tot een bijzondere smeltkroes. Ze zeggen weleens dat de mooiste mensen ter wereld uit Kaapverdie komen. En dat zou best weleens kunnen.

Avontuur

De eilanden bieden veel om te ontdekken. Wat denk je er van om een actieve vulkaan te beklimmen? De Fogo Vulkaan bijvoorbeeld. Deze vulkaan barstte voor het laatst uit in 2015. Gedurende ruim een jaar spuwde de vulkaan lava en rook en de lavastroom vernietigde verschillende dorpjes. Je kunt met de 4x4 de Caldeiras inrijden om dit schouwspel te zien. En daar, tussen de gitzwarte lava, groeien druiven voor de Fogo wijn en koffie voor de Fogo koffie. Beiden met een unieke, geweldige smaak. Bijzonder. 

Waar ligt Kaapverdië

De eilandengroep ligt in de Atlantische oceaan, op ongeveer 1000 kilometer van de Afrikaanse kust ter hoogte van Senegal. Iets voor dit najaar?

Joshua van Eijndhoven is jurist en wereldreiziger. Tijdens zijn zesjarige reis om de wereld werkte hij als journalist, kapitein, marketingspecialist en coach. Hij schreef het boek Op reis met de Hope, zijn debuut.

Hieronder een video van Pico do Fogo, het dak van Kaapverdië: 

Deel dit artikel