Camping Life 2020: The Final

Reizen

Camping Life 2020: The Final

Door -

Deel dit artikel

Wie had dat kunnen denken, je vakantie in eigen land afsluiten met een hittegolf van dik een week. Wederom handig voor de 1,5 meter, want ik zweet me de touwtyfus, zoals we in Rotterdam ook wel zeggen. In dit laatste deel neem ik niet alleen afscheid van een hele rare Corona vakantie, maar ook van een vakantietijdperk met Jesper.

Yatzee kan hij dromen, Rummikub wint hij met zijn ogen dicht en ik kan ook in het zwembad niet meer van hem winnen. 

Ik ben ongeveer 20 minuten wakker, en terwijl ik water in een steelpan op het CampingGaz stel zet hoor ik de rits van de tent van Jesper. Ik zet alvast een stoel buiten en terwijl ik de koffie in de vouw wagen zoek, spuit Jesper op dat zelfde moment een sportbidon met water leeg in mijn bilspleet. “Mogguh pap”. Sindsdien zin ik op wraak. Ik hoop dat hij het zelf inmiddels vergeten is, maar met zijn 5 VWO vrees ik het ergste.

Heerlijke jongen

Op de 1 of andere manier voelt alles wat ik met hem doe of bespreek, dubbel deze dagen. Hij is inmiddels 17 en de kans is zeer groot dat hij volgend jaar lekker met vrienden op vakantie gaat en ik geef hem groot gelijk. Yatzee kan hij dromen, Rummikub wint hij met zijn ogen dicht en ik kan ook in het zwembad niet meer van hem winnen. Minimaal 17x op vakantie geweest met deze heerlijke jongen. Wat zal ik hem missen, en daarom geniet ik nu misschien wel dubbel.

Helaas kan hij nu op deze vakantie geen vrienden vinden op de camping, aan de ene kant vind ik dat echt wel sneu voor hem. Aan de andere kant is hij nu veel bij ons, al dan niet op zijn telefoon, en ligt hij net als wij vroeg op bed zodat hij ook bij het ontbijt altijd fris is, zoals mijn bilspleet.

Messi en Neymar

Gelukkig is het gat niet te groot. Want Domien weet inmiddels ook wel zijn stempel te drukken op de dagen, en daar heb ik nog minimaal 13 vakanties mee te goed. Maar we hebben veel leuke vakanties gehad. Hebben Oranje samen zien verliezen in de WK finale vanuit een bruine kroeg op Lesbos, Feyenoord de Johan Cruijffschaal zien winnen via de slechte WiFi op de camping in Slovenië en Messi en Neymar zien voetballen in Camp Nou of samen naar London voor Chelsea – Tottenham. Veel van de vakanties stonden in het teken van voetbal.. Ook nu wel weer, hij weet alles, wie waar speelt, niet alleen bij welke club maar ook op welke positie en waar hij eventueel ook kan excelleren, of waar juist niet. En daar geniet ik van.

Vanaf volgend jaar zal het anders zijn, hij moet niet meer mee, hij mag dan mee. Hij zegt zelf dat hij dat wel leuk zal vinden. Ik geloof hem. Maar is het niet volgend jaar, dan toch zeker het jaar erop dat ik weemoedig terugdenk aan dat koude water in mijn bilspleet. 

Deel dit artikel