Robert Fernhout

Robert Jan Fernhout (uit ‘69) is opgegroeid in het altijd gezellige Brabant. Mislukt als wielrenner. Had eigenlijk piloot willen worden maar dat is er nooit van gekomen. Na een studie in het buitenland heeft hij een tijdje de export marketing voor Bavaria gedaan. Is in Lieshout ooit in de ketel met toverdrank gevallen, voelde zich onoverwinnelijk en heeft zich toen op een internationale carrière in de media gestort die hem van Kenya tot Ijsland en van Guatemala tot Taiwan bracht. En nog wat landen daar tussenin.

Heeft in een vlaag van verstandsverbijstering een baan in Chicago geaccepteerd en heeft dientengevolge 4 jaar tussen de Amerikanen geleefd. Is daar verder wel redelijk van hersteld.

Verhuisde vervolgens naar Bangkok want daar had je mooie meisjes die paaldansen. Gehoord van een vriend althans. Gepokt en gemazeld in de media en reclame wereld werkt hij nu door heel Azië als uitgever van een gerenommeerd reisblad en website. Weet ook nog wel wat van branding en marketing. Leest alles wat met luchtvaart te maken heeft.

Favoriete onderwerpen die je terug kunt vinden in zijn columns zijn:

1. Politieke correctheid uitbannen. Heeft met teveel verschillende leuke mensen van verschillende nationaliteiten, rassen, religies, sexuele geaardheden en sexes gewerkt om linkse slachtofferverhalen serieus te nemen. Mag daar graag tegen ageren.
2. Eten. Er is weinig wat hij laat staan, of het nu verrot haaienvlees in Ijsland, gefrituurde sprinkhanen in Thailand of zeekomkommers in Japan zijn. Zolang er maar geen ananas op de pizza wordt gelegd.
3. Communicatie in welke vorm dan ook. Brengt zelf dan ook veel te veel tijd op sociale media door. Tijd die veel beter besteed kan worden aan wielrennen bijvoorbeeld.
4. Reizen. Overgewaardeerd onderwerp weliswaar, maar het is nog altijd beter dan thuis zitten.

Robert woont met zijn Thaise vriendin en een kat in Bangkok. Hij verwondert zich vaak meer over de huidige Nederlandse cultuur dan over de Thaise. Neemt anderen niet te serieus en zichzelf nog minder. De weekends brengt hij vaak door aan de Thaise kust op een Italiaanse racefiets. Probeert het leven verder nog wat aangenamer te maken met lekker eten, een fles rode wijn (oude wereld graag), reizen, fotografie, muziek, lezen en humor.

 

Deel dit artikel

123123

Laatste van "Robert Fernhout"