Mick Boskamp

In de tweede helft van de jaren zeventig, in de hoogtijdagen van de muziekindustrie, begon Boskamp (1956) zijn journalistieke loopbaan bij het toen net opgerichte popblad Hitkrant. In vijf jaar tijd interviewde de twintiger illustere sterren als John Travolta, Iggy Pop, Bryan Ferry, Diana Ross, Earth, Wind and Fire, Blondie, Herman Brood, Prince en Michael Jackson...

Fotografie: Glenn Cornelisse

Na een korte periode bij Muziek Expres werd hij in 1983 redacteur bij de eveneens net opgestarte Nederlandse editie van Playboy, dat van meet af aan een groot succes bleek te zijn.

John de Mol werd manager

In de 21 jaar dat hij verbonden was aan het magazine deed hij alles wat mannen boeit (zoals de slogan van het magazine luidde); hij interviewde Tom Jones, een interview dat in 6 buitenlandse edities van Playboy verscheen, schreef korte verhalen, deed – jawel! – de Mannenzaken-producties, reisde de halve wereld af voor verhalen, begeleidde de vrouwelijke BN’ers, die met een foto-reportage in Playboy verschenen en kreeg de geuzennaam Mr. Playboy toebedeeld. Ook werkte hij als redacteur mee aan de eerste televisieprogramma’s van producent John de Mol: het programma Linda (de eerste tv-show van Linda de Mol) en de 5 Uur Show. De Mol had hij leren kennen toen hij samen met muziekproducers Richard Debois en Pete van Asten het meidentrio Centerfold bedacht. John de Mol werd er vervolgens bijgehaald als manager van de groep, want die was volgens Boskamp wel zakelijk.

Even beroemd als berucht

Toen hij volop voor Playboy werkte, raakte hij in de vroege jaren 90 gefascineerd door de nieuwe elektronische dansmuziek. Hij begon een column te schrijven voor het dance-magazine Bassic Groove. Binnen de kortste tijd werd hij als nachtreporter even beroemd als berucht in uitgaansland.  Journalist en house-kenner Gert van Veen schreef in de Volkskrant dat Boskamp de enige echte nacht-chroniqueur van Nederland was. Zijn passie voor de dance resulteerden in twee boeken, een CD-serie en een radioprogramma van BNN op 3FM.

In 2004 nam hij afscheid van Playboy om media-directeur van Nederland’s grootste dance organisator, ID&T te worden. Anderhalf jaar later besloot het bedrijf zich te richten op de core business, het geven van feesten, en de media tak af te stoten. Voor het eerst in zijn leven zat Boskamp zonder baan. Maar hij bleef niet bij de pakken neerzitten. Na een periode als creative director branded content van reclame-bureau edividual, werd hij hoofdredacteur bij online mediabedrijf yourscene. Daar werd hij eindverantwoordelijk voor de jongerensites partyscene, fashionscene en het succesvolle girlscene. In de periode tot 2011 bedacht hij ook een van de meest geavanceerde digitale magazines in het pre-tablet tijdsperk, Paars! voor Hi van KPN.

Vol vuur en passie

In 2011 besloot hij freelancer te worden met als specialiteit verhalenverteller en social media.

Anno nu combineert hij datgene wat hij de afgelopen dertig jaar heeft geleerd en eigen heeft gemaakt. Hij schrijft nog steeds vol vuur en passie over wat hem boeit. En in dat opzicht wordt hij gezien als een influencer van formaat.

En nu is er dan opnieuw Mannenzaken in het leven van Mick Boskamp. Zie het als het bewijs van dat oude liefde nooit roest. En dat het leven van een 50méér man nooit minder wordt, maar... precies, MEER!

Deel dit artikel

123123

Laatste van "Mick Boskamp"