Weg met die dating trends!

Liefde

Weg met die dating trends!

Door -

Deel dit artikel

Wat is er mis met het ouderwetse hof maken? Dat zou je toch denken als je de nieuwste uit de VS overgewaaide dating-trends in ogenschouw neemt.

Op de foto: ook vrouwen maken zich 'schuldig' aan ghosting. Maar ze zijn overduidelijk in de minderheid...

Het woord ghosting dook voor het eerst op in een New York Times-verhaal van schrijfster Gabrielle Ulubay waarin ze een date met een man beschreef. die ze al had uitgenodigd in haar slaapkamer voordat hij haar begon te vertellen dat ze het beste en mooiste was dat hem de laatste tijd was overkomen. Na de vrijpartij gingen ze uit elkaar, waarna ze nooit meer wat van hem hoorde. Ze schreef: 'I don’t wander into casual sex expecting it to yield a relationship. I have never understood why some guys seem to think flattery is the key to a bedroom they’ve already been welcomed into. I neither require the flattery nor deserve the ghosting. With hookups there’s no need to be mean — just say what you mean. Use your words.'

Compleet over the top

Ghosting betekent dat je een vrouw overlaadt met complimenten op de eerste date, om vervolgens als een geest op te lossen in het grotere geheel. De vrouwen die met ghosting in aanraking zijn gekomen, snappen er helemaal niets van, want als het om de seks ging, was dat al helemaal in kannen en kruiken. En of dat niet genoeg is, is er nu ook een subvariant opgedoken die mosting heet. Mosting is ghosting, maar dan compleet over the top, op het belachelijke af. Dure geschenken op de eerste date, ringen, aanzoeken, seks en wegwezen. Mannenzaken vraagt zich ernstig af wat hier de achterliggende gedachte van is. We zijn 50méér mannen, dus we zouden het moeten weten, maar het blijft blanco in onze gezamenlijke bovenkamers. Beats us!

Uit de middeleeuwen

Wat we wel weten, is dat in deze tijd van Tinder, Ghosting, Mosting en Half Way Stands (One Night Stands die halverwege worden afgebroken omdat iemand opeens weg moet, een trend die alweer op zijn retour is) we haast zouden vergeten hoe mooi en fijn het ouderwetse hof maken is. Een proces, waarbij je acties bewijzen dat je het oprecht fijn vindt om met haar te zijn. Hof maken stamt uit de middeleeuwen, de tijd van koningen en koninginnen, van ridders die het hof beschermden. In die tijd was hof maken een langdurig proces, waarbij je, om het hart van een vrouw te kunnen veroveren, eerst het hart van haar ouders en de rest van het kasteel moest stelen en vervolgens het hart van de draak moest doorboren. Gelukkig hoeven we in deze tijd niet zoveel obstakels te nemen. Maar laten we in godsnaam al die moderne flauwekul achter ons laten, afgesproken?

En blijven communiceren. Communicatie is alles. Als mensen meer zouden communiceren op de wereld, dan zou het weliswaar niet stiller zijn, maar wel vreedzamer. Of zoals Gabriella Ulubay in haar New York Times-artikel schreef: 'Just say what you mean. Use your words...'
 

Deel dit artikel