Voor Avicii

Liefde

Voor Avicii

Door -

Deel dit artikel

Wat valt er verder nog te zeggen over de trieste dood van de 28-jarige dance-grootmeester Avicii? Misschien iets met muziek...

Alles is al gezegd. Dat het intriest is dat een begenadigd songschrijver de weg kwijt raakt door drank en drugs. Dat Avicii's dood een wake up call is voor de Dj-wereld waar de ene jetlag op de andere wordt gestapeld. En dat het overlijden van de Zweedse ster nog steeds gehuld is in raadsels.

Hoe briljant

Mannenzaken heeft dan ook niets nieuws te melden. Wat we wel willen doen is hem herinneren door een song te laten zien en te laten horen. Zijn grootste hit 'Wake Me Up'. Niet in de uitvoering van hemzelf, maar van zijn landgenoten Jonah Nilsson (zang en piano), Henrik Linder (bas) en Aron Mellergårdh (drums), tesamen Dirty Loops geheten.

Jonah Nilsson mag optreden op het Quincy Jones verjaardagsconcert op 27 juni in de Londense O2 en als je hem hoort zingen, weet je waarom. Deze met liefde gemaakte uitvoering van Avicii's knaller laat misschien wel meer dan het origineel horen hoe briljant deze dance producer en componist was.

Komt íe. Voor Avicii.

Deel dit artikel