Vandaag zou ze 86 zijn

Liefde

Vandaag zou ze 86 zijn

Door -

Deel dit artikel

Lieve mama, als je op 31 januari van dit jaar niet het tijdelijke voor het eeuwige had verwisseld, zou je vandaag 86 zijn geworden.

Je 'schoondochter' is echt mijn alles. Ze heeft al twee projecten af, de badkamer en het toilet. Nu de rest nog, maar alles komt goed.

We zijn er nog niet aan toe om je gezamenlijk te eren op je verjaardag. Je dochter, je oudste zoon en je kleinkinderen en ik hebben nog even de tijd nodig om zelf met het verdriet om te kunnen gaan. Misschien volgend jaar. Jouw Patricia is met Michel en de kinderen naar Euro Disney. Ze vond het maar niks om in Zandvoort te zijn op deze dag en dat snap ik. Heerlijk voor ze dat dit ook kan, even last-minute weg met z'n allen. Ik wilde ook niet in Zandvoort zijn en ben bij Dymphna in Dordrecht. 

Er is veel gebeurd na de 31ste, mama. Je begrafenis was mooi en verdrietig tegelijk. Alle mensen die van je hielden waren er, zelfs mijn ex-vrouw Ingela, die heel erg gesteld was op je en waar je nog zo leuk mee gesproken hebt aan de telefoon vlak voordat je vertrok uit ons leven. 

Toeval bestaat niet en ik geloof dat je er voor gezorgd hebt, vanuit die andere dimensie waar je nu bent, dat ik een nieuwe woning heb. Weet je nog wat ik je vertelde een tijdje terug? Dat ik die flats in de Keesomstraat zo mooi vind? Een week voordat ik jouw bungalow uit moest, kreeg ik een 4-kamer appartement aangeboden in de...Keesomstraat!

Dymphna en ik zijn druk aan het klussen. Je 'schoondochter' is echt mijn alles. Ze heeft al twee projecten af, de badkamer en het toilet. Nu de rest nog, maar alles komt goed. Met je oudste gaat het ook beter. Van de week was ik met hem in de Vomar in Noord en toen raakten we elkaar kwijt. Ik liep als een kip zonder kop door de gangpaden, want ik weet wat er in het verleden gebeurde als hij me niet kon vinden. Dan raakte hij letterlijk en figuurlijk het spoor bijster. Maar dit keer stond hij gewoon geduldig bij de kassa te wachten. Een hele vooruitgang!

Ook de verbouwing van het huis van Patries en Michel is af en het is schitterend geworden. Kortom: je hoeft je om ons geen zorgen te maken. Mijn lieve, kleine meid, sorry dat mag ik niet meer zeggen van haar (de pubertijd begint al kopjes te geven), jouw kleinste kleindochter dus heeft als het goed is vanmiddag met haar moeder plantjes op je graf gepland. Ze is heel erg met je bezig, merk ik, en dat is goed. Daar wordt ze een grote meid van en dat wil ze tenslotte ook worden.

Okay, lieve mama, dat was het voor vandaag. Ik denk elke dag aan je en ik mis je en ik ga er vanuit dat dit nooit meer weg gaat en dat het onderdeel van mijn zijn wordt. Nu is het nog even wennen. Maar er komt een dag dat het gevoel je in mijn hart te dragen, plezierig is.

Ik houd van je, Mick 

 

 

Deel dit artikel