Take the long way home

Liefde

Take the long way home

Door -

Deel dit artikel

Vooraf zei de stage announcer (heerlijke term is dat) dat we deze avond niet snel zouden vergeten. Dat we over ruim twee uur heel tevreden en blij, met een stralende glimlach de stad in zouden lopen.

Daarna kwam de artiest op en hij zei het volgende tegen zijn lichtman: ‘Mag het zaallicht even aan, zodat ik mijn fijne publiek kan zien?’ Waarna hij zich tot het verlichte publiek in een vol Carré richtte. ‘Weet je wat we gaan doen? We gaan onze zorgen, problemen en alles waar je niet blij van wordt voor twee uurtjes buiten het gebouw stallen. En we gaan er een fantastische avond van maken.’

Het was zo’n avond waarop je dat moet doen

Tweeënhalf uur later – het was inmiddels kwart voor elf en de hemel in het westen stond nog in lichterlaaie - liep er een intens tevreden menigte mensen met twinkelende ogen en een gelukzalige glimlach over de stoepen vóór Carré. We pakten onze fietsen en stonden een kwartier later op het voordek van het pontje naar Noord. In het oosten stond een lage, bijna volle maan in een schitterend oranje vlak boven de stad. In het westen maakte de ondergaande zon een laatste, groots gebaar in hallucinerende kleuren.

En toen liepen we in alle vrijheid het pontje af

Op die scheidslijn tussen dag en nacht trok het pontje haar baantje. ‘Zo kwamen de slaven aan, in West-Indië. Met de boot…’ We werden aangesproken door een jongeman die, zo zei hij, nét terug was uit Curaçao. ‘Als je niet meer weet waar je naartoe moet gaan, ga dan een keer naar Curaçao. En bezoek dan het Kura Hulanda museum. Want het is nog maar 200 jaar geleden dat mijn voorouders – 5 à 6 generaties vóór mij - zo aankwamen. Met de boot…’

We vroegen hem of hij zijn vrijheid nu anders beleefde. Dat deed hij. En toen liepen we in alle vrijheid het pontje af. We namen de ‘Long way home’, omdat het zo’n avond was waarop je dat moet doen.

Vanavond treedt Roger Hodgson opnieuw op in Carré. Als je nog een kaartje kunt bemachtigen… DOEN!!!

Tip: TicketSwap is een geweldige app om op het laatste moment veilig concertkaartjes te kopen.

Deel dit artikel