Strelen is zo fijn

Liefde

Strelen is zo fijn

Door -

Deel dit artikel

Dit verhaal gaat over strelen. Niet over masseren, dat ook heel fijn kan zijn, maar met je vingertoppen over de lichaamsdelen of door de haren van je man, vrouw, vriend, vriendin of kleinkind gaan.

Je leest het goed. Kleinkind. Mijn grootmoeder was namelijk grootmeester in het krabbelen, zoals ik strelen noemde toen ik 12 was. Ik weet niet wanneer en waarmee het ooit begonnen is, die lange weekend-sessies, waarbij ik televisie ging kijken en mijn oma plaats nam schuin achter me en me uren lang begon te strelen, waarbij ik me steeds verder uitkleedde omdat elke lichaamsdeel behandeld moest worden. Maar wat ik nog wel weet, is dat mijn moeder ons voor gek verklaarde.

Ze deed het fenomenaal

Oogluikend liet ze het echter toe, want als ik genoot, was zij gelukkig. En daarbij had ze even geen last van haar veeleisende moeder, die zich als in trance van haar krabbeltaak kweet. Ze deed het dan ook fenomenaal. Een paar jaar voordat ik een ander soort hoogtepunt leerde kennen, was dit de highlight van mijn week. Ik zweer het je. Niets was zo lekker om die vingertoppen U-turns te voelen maken op mijn armen, schouders, hoofd, benen en billen. Ja, echt. Ik zat soms in mijn blote kont op de bank en duwde mijn billen dan naar achteren, zodat mijn oma er beter bij kon.

Nu zou dat niet kunnen. Niet alleen omdat mijn oma er allang niet meer is, maar omdat je als volwassene hebt geleerd dat bepaalde dingen wel en bepaalde dingen niet kunnen. Maar als onschuldig kind van twaalf en als gestoorde oma van zestig heb je daar schijt aan.

En niet in bed

Toen ik volwassen werd en me met geliefdes ging toeleggen op het al eerder genoemde afwijkende hoogtepunt, werd er nog wel gestreeld, maar kortstondig, met als doel om de boel op gang te brengen. Niet als een op zich staande happening.

Tot ik een tijdje geleden een vrouw in mijn armen sloot, die me aan mijn oma deed denken. Normaal gesproken zou dat nou niet bepaald een compliment zijn, maar deze prachtvrouw, die niet alleen super lief, maar ook belachelijk mooi is, vindt het heerlijk om te strelen en gestreeld te worden. En niet in bed. Maar bij de televisie. Alleen tijdens series als Game Of Thrones geeft ze niet thuis. Want dat is te spannend voor deze vorm van ultieme relaxation. Maar verder: urenlang. En ik schijn het ook goed te kunnen, want regelmatig maakt ze geluidjes die niets aan de verbeelding overlaten. Ik mag zelfs aan haar voeten zitten, terwijl dat tot voor kort verboden terrein was.

Strelen. En niet per se met een happy ending. Ik kan het je van harte aanbevelen.

Foto van Jaime Spaniol via Unsplash

Deel dit artikel