Seks is een lifesaver

Liefde

Seks is een lifesaver

Door -

Deel dit artikel

De meeste Nederlandse stellen boven de 25 hebben slechts drie keer per maand seks, blijkt uit een onderzoek dat vandaag gepubliceerd is door de Rutgers stichting. En dat is mooi klote...

...want dat is helemaal niet goed voor de gezondheid van mannen in het algemeen en dus ook niet voor de 50méér man.

Op de site van het Amerikaanse Reader’s Digest lazen we laatst een artikel met de onwijs lange kop ‘Here’s How Many Times Men Need to Ejaculate to Prevent Prostate Cancer (Hint: It’s a Lot!)’ Uit het stuk bleek dat onderzoekers hebben ontdekt dat je aan prostaatkanker-preventie doet door veel klaar te komen als man.

Geen ruk om seks geven

Even een paar cijfers. Na 32,000 mannen te hebben gemonitord tussen 1992 en 2010 kwam uit het onderzoek dat mannen die als twintigers tenminste 21 keer per maand een zaadlozing hadden gehad, 19 % procent minder kans kregen op prostaatkanker dan leeftijdsgenoten die 7 keer per maand of minder klaar kwamen. Maar nu komt het: als je boven de veertig bent, is er nog beter nieuws. Veelvuldig ejaculeren vermindert de kans op prostaatkanker met maar liefst 22 procent!

De hoofdauteur van het onderzoek, een zekere Jennifer Rider, vertelde erbij dat een en ander ook te maken zou kunnen hebben met het feit dat mannen die meer masturberen zich fysiek ook fitter en virieler voelen dan mannen die af en toe een verplicht nummertje maken en geen ruk om seks geven. Mooi artikel.

Een onderliggend probleem

En of dat niet genoeg bewijs was voor de grote daden van onze geslachtsorganen lazen op het AD het stuk ‘De Penis Is De Antenne Van Het Hart‘, waarin uroloog en seksuoloog Cobi Reisman een eerbetoon aan de pik gaf en het een slim orgaan noemde.

Uit het artikel:

Ook als de penis weigert, is dat bijna altijd een symptoom van een onderliggend probleem, zegt Reisman. Mentale overbelasting. Psychologische klachten. Een hormonale ontregeling. Schade aan de zenuwen. Of bijwerkingen van medicijnen. Voor Reisman is het elke keer een puzzel: wat is er loos?

Boven aan het lijstje staat een in potentie dodelijke aandoening: hart- en vaatziekten. Bij een patiënt met een erectiestoornis en overgewicht is Reisman alert. Als de patiënt ook blijkt te roken, een hoge bloeddruk heeft en weinig beweegt, gaan alle seinen op rood.

Reisman: “De vaatjes die de penis van bloed voorzien, zijn kleiner en smaller dan de vaten die het bloed naar het hart brengen. Vaatproblemen zullen zich vanzelfsprekend eerst bij de kleine bloedvaten manifesteren. Bij de penis dus. Het is een waarschuwingssignaal.”

Alle gekheid op een stokje

Als onze penissen weigeren, weten we wel zeker dat we een onderliggend probleem krijgen. Eentje die ons toefluistert: “Zou je niet eens een Kamagra-pilletje nemen?”

En wat die hint betreft in het Amerikaanse artikel over hoe vaak je moet klaarkomen om prostaatkanker voor te zijn (‘It’s a lot!’) kunnen we zeggen dat we onze hand er niet voor omdraaien.

Je hoeft ons maar te roepen en we komen.

 

Deel dit artikel