Seks eindigt op je 70ste? Volgens Mick & Mick niet

Liefde

Seks eindigt op je 70ste? Volgens Mick & Mick niet

Door -

Deel dit artikel

Zou het echt zo zijn dat de seks eindigt op je 70ste? In ieder geval niet als het aan de twee Micken ligt: Mick Jagger en Mannenzaken Mick...

Vandaag las ik op de site van het AD dat Keith Richards in een interview met de Wall Street Journal heeft gezegd dat Rolling Stone-collega Mick Jagger te oud is voor het vaderschap en dat hij vindt dat de zanger zich moet laten steriliseren. Ruim een jaar geleden werd Jagger op 73-jarige leeftijd voor de achtste keer vader en daar blijft het, wat Keith Richards betreft, ook bij.

'Mick is een geile oude klootzak', zegt Richards in het interview. 'Het is tijd voor het knipje - je kunt op die leeftijd geen vader zijn. Die arme kinderen!' Dat laatste is misschien helemaal waar, maar het goede nieuws is dat Jagger op zijn 73ste nog steeds een 'geile oude klootzak' is en dat het dus geen wet van Meden en Perzen is (mooie woordspeling in dit geval) dat de seks over en sluiten is voor mannen na hun 70ste.

Humor in het spel

En dat stemde hoopvol, want een tijdje liep ik rond met de gedachte dat ik nog maar 9 jaar actief zou zijn in bed. Tenminste: die onheilstijding had ik gelezen op gezondheidsweb.nl: ‘Seks eindigt bij de meeste mensen op de leeftijd van 70 jaar, zo blijkt uit een studie waarvan de resultaten gepubliceerd werden in het British Medical Journal.'

Mag ik alvast 1 tip geven? Ga nooit naar sites als gezondheidsweb.nl en zeker niet als je een lichte neiging tot hypochondrie heb, zoals ik, want voordat je het weet ben je ziek voor de rest van je leven.

Seks eindigt op je 70ste. Die resoneerde nog lang na. Ik stelde me voor hoe de avond van 4 november 2026, de dag voordat ik 70 werd, zou gaan verlopen.

Als ik nog met mijn lief ben, wat ik vurig hoop, dan denk ik dat er wel wat (galgen)humor in het spel zal worden gebracht. Ik krijg een T-shirt van haar met daarop de tekst: 'I am 70 and I try to shoot pool with a rope.' Omdat het de laatste avond is dat ik 69 ben, gaat ze van de weeromstuit op mijn gezicht zitten om vervolgens voorover te vallen en dingen met haar mond te doen die verboden zouden moeten worden. Dingen die ik ontzettend ga missen. En daarna slaat de klok twaalf uur, ben ik 70 en is het einde oefening.

It's a dirty job

Wat een flauwekul. Neem Rod Stewart. Die is 71 jaar. Tijdens een interview dat ik ook op internet lees, wordt hem de vraag gesteld of hij weleens Viagra heeft gebruikt. Hij antwoordt: ‘Probably about 20 years ago. Not my cup of tea really and not really that necessary. My wife turns me on very nicely.’ Kijk, dat zijn uitspraken waar ik als 61-jarige wat aan heb!

Op de site van Harvard Medical School lees ik een artikel met als kop ‘Older Men: Rethinking A Healthy Sex Life.‘ Daarin wordt een beduidend florisanter beeld geschetst dan op gezondheidsweb.nl. Maar liefst 54 % procent van mannen over de 70 zijn nog seksueel actief. Wel wordt geadviseerd om de mindset te veranderen. Mannen van 70 zouden zich minder moeten focussen op de fysieke aspecten van seks. Als er dan erectieproblemen zijn, blijft de man in kwestie in ieder geval niet zitten met een schuld- of angstgevoel.

Inplaats van alle aandacht naar ‘intercourse’ te laten gaan, zou de man zich moeten richten op ‘outercourse’; zoenen, strelen. En verdomd, niets is heerlijker volgens mijn lief als ik haar voeten masseer en streel, voorheen een no go area bij haar. Als dat mijn voorland is, dan wil ik wel 100 worden. Ondertussen ga ik gewoon door met waar ik zoveel voldoening uit haal. It’s a dirty job, maar iemand moet het doen.

 

Deel dit artikel