Liefde

Mijn weekend met vrienden deel 1

Door -

Deel dit artikel

In twee delen beschrijft Mick Boskamp zijn avonturen van vrijdag 16 en zaterdag 17 maart. In deel 1 het feest met John Digweed & Sasha.

Mijn favoriete hotel in Amsterdam, dat niet geheel toevallig het Backstage Hotel heet, had nog maar 1 kamer tot mijn beschikking, een kamer met douche en toilet op de gang. Prima, toch? Als 50méér Mick doe je daar niet moeilijk over. Het wordt alleen problematisch als je onder de douche stapt en je bent je room key vergeten. Dan moet je in je onderbroek naar de receptie.

Inzwachtelen met toiletpapier

Het gebeurde mij vanmorgen. Na het intense, memorabele weekend was ik er ook niet helemaal bij met mijn hoofd. Het was nog maar goed dat ik überhaupt een onderbroek aan had toen ik richting douche ging. Anders had ik mijn jongeheer moeten inzwachtelen met toiletpapier. Ik vroeg aan de uiterst vriendelijke Roel van het Backstage Hotel of hij dit vaker aan de hand had gehad. Dat mensen opeens in hun onderbroek voor hem stonden. Een lach onderdrukkend zei hij: 'Nog niet eerder. Maar ik werk hier ook nog niet zo heel erg lang. Ik kan me zo voorstellen dat dit vaker is gebeurd.' Dat laatste stelde me op de een of andere manier gerust.

Nadat ik me in mijn hotel verder had opgepoetst, ging ik weer terug naar de receptie voor een copieus ontbijt. Ontbijten in het Backstage Hotel is een feest op zich. Op het biljart, waar in de ochtend een grote plaat op wordt geplaatst, waar alle benodigdheden voor het selfservice ontbijt op passen, staan naast de bekende attributen zoals brood, sappen, granen en een rijke keuze aan beleg ook smeuïge cake en appeltaart. En er is een eierkoker en een bakplaat, waar ik twee gebakken eieren met spek op maakte.

Mooi tijdstip om te draaien

Goed was het niet voor me, ook niet voor de lijn waar ik zo hard aan werk, maar het was een weekend dat hongerig had gemaakt. En bovendien had ik boven op mijn kamer, in mijn tas een Bedrock T-shirt maatje L zitten, dat ik vrijdagavond van John Digweed had gekregen en ik moest wel verdomde veel eten de komende tijd om weer naar XXL te gaan, de (over)size waar ik vandaan kom.

'Weet je het zeker dat je maatje L hebt?' vroeg John afgelopen woensdag lacherig over de telefoon. Ik was in de trein op weg naar de opnames van Vijf Uur Live! toen hij belde. De laatste keer dat ik hem sprak, was in de nacht van 25 maart 2016 toen hij naast o.a. Dj Remy Unger in de Amsterdamse Melkweg draaide. Maar het mooie met echte vriendschap is dat tijd er geen vat op krijgt. Hij had veel zin in vrijdagnacht, vertelde hij. Mooi tijdstip om te draaien ook, vond hij. Half twee. 'Dan komt Sasha een beetje tot leven,' grapte John.

In één woord gaaf

Die vrijdagnacht om half twee was het buiten ijzig koud, maar binnenin de Warehouse Elementenstraat tijdens deze speciale editie van Free Your Mind verdampte het zweet op de samengepakte dansvloer om als condens weer van de muren te druipen. Men was klaar voor Sasha & John Digweed, die voor het laatst samen in Nederland hadden opgetreden tijdens Dance Valley 2003. Maar liefst 15 jaar geleden dus. Geen wonder dat de verwachtingen hoog gespannen waren. Mijn goede vriend Paul Weber alias MC P-Pholl deed de aankondiging zoals alleen hij dat kan, in één woord gaaf, en toen kon het feest beginnen. Om vier uur later te eindigen. In die tussentijd werden we getrakteerd op muziek van een andere planeet. Beter kan ik het niet omschrijven. Wat draaien die twee gasten toch bijzonder samen.

Hoewel de muziek me van de eerste track tot de laatste track boeide, was er 1 iets nog belangrijker die nacht. Vriendschap. Ik was omringd door vrienden, door mijn maten Sicco, Erwin, Tijs, Paul en John en wat voelde dat goed.

Belangrijk voor je gezondheid

Volgens een onderzoek van de Universiteit van North Carolina is het hebben van vrienden cruciaal voor je gezondheid. Hoe meer sociale contacten je maakt in je leven, hoe gezonder je later zult zijn en hoe langer je zult leven. Het aantal vrienden bleek echter niet de enige belangrijke factor, ook de kwaliteit van de vriendschap is erg belangrijk voor je gezondheid. Hoe meer steun en toeverlaat je krijgt van je vriend, hoe meer positieve invloed. Misschien dat ik me daarom zo onwijs senang voelde, die nacht en ochtend van de 16e maart 2018.

En toen moest de zaterdag nog beginnen. In de tot ontbijtruimte gepromoveerde café-receptie van het Backstage Hotel bestelde ik bij Roel een cappuccino en bedacht me dat mijn ontmoeting de dag ervoor met de Amsterdamse kunstenaar Dadara geheel in de lijn van het vrienden-weekend lag. Maar dat lees je morgen in deel 2.

 

Gallery

  • Het ontbijt in het Backstage Hotel
  • Sasha aan het swingen
  • Het Bedrock T-shirt in maatje L
  • MC P-Pholl, gefotografeerd door Bas van Wersch


  • Het lijkt wel een ouderwetsche rave!

Deel dit artikel