Het verhaal achter je kerstcadeau

Liefde

Het verhaal achter je kerstcadeau

Door -

Deel dit artikel

Tijdens de kerstdagen maken honderdduizenden cadeaus de reis van gulle gever naar blije ontvanger. Het bedenken en kopen van een kerstcadeau is hard werken. Maar het op een onvergetelijke manier overhandigen is een kunst. Gelukkig voor jou een koud kunstje, nadat dit kerstverhaal hebt gelezen.

Er zijn duizenden opties, maar het gaat je om dat ene cadeautje waarvan je 100% zeker weet dat de ontvanger er heel erg blij van wordt. Want je wilt met dat cadeau laten weten dat je de ander bijzonder vindt... Dat je van haar of hem houdt.

Achter elk kerstcadeau zit een grappig, mooi of ontroerend verhaal

Opvallend is dat heel veel mensen denken: het cadeau spreekt voor zich. De pakjes liggen onder de kerstboom en er is altijd wel iemand in het gezelschap die de schone taak op zich neemt om ze aan de juiste personen te overhandigen. En dit onderdeel van het kerstritueel verdient het om meer aandacht te krijgen. Dat weet ik sinds gisteren uit eigen, mooie ervaring.

Gisterenavond vierden Grote Liefde en ik alvast onze 21ste gezamenlijk kerstmis. Dat deden we niet alleen, want we waren in het onstuimige en oergezellige gezelschap van 6 Kleine Grote Liefdes. De reden dat we het gisterenavond deden is heel simpel: we kregen de club de laatste jaren met geen mogelijkheid compleet op eerste of tweede kerstdag. Je zult het herkennen...

Het kerstcadeau krijgt zo een geweldige meerwaarde voor de ontvanger

Dus kozen we heel volwassen – het was tenslotte onze 21ste kerstmis - voor een Christmas Warming Up Dinner, waarbij iedereen 1 cadeau mocht weggeven aan een door loting aangewezen moeder, vader, broer, zus of vriendin. En nu komt het... iedere gever moest bij het overhandigen een klein, persoonlijk verhaaltje vertellen over het waarom van juist dit cadeau.

Want het mooie is, in of achter elk cadeau zit een grappig, mooi of ontroerend verhaal. Door dat persoonlijk te laten vertellen door de gever, krijgt het cadeau een geweldige meerwaarde voor de ontvanger. Het maakt het meteen heel dierbaar. En geloof me, elke keer dat je ernaar kijkt, of dat je het gebruikt, denk je aan dat verhaaltje dat erbij werd verteld. En dat is eigenlijk het mooiste kerstcadeau dat je kunt krijgen.

Deel dit artikel