Een Zoom-gesprek van man tot man met Frank Ruesink

Liefde

Een Zoom-gesprek van man tot man met Frank Ruesink

Door -

Deel dit artikel

'De grootste ziekte van deze tijd is angst' zegt Frank Ruesink in dit openhartige gesprek dat nu eens niet over zijn vaccinatie-kruistocht gaat, maar over iets dat veel dieper gaat.

Je mag het met hem eens zijn of niet, maar je kunt niet ontkennen dat hij altijd een gentleman blijft, een gentleman annex pitbull, die nooit los laat.

Op zijn site staat de volgende tekst:

Ik sta op tegen mannen in het systeem, die bewust of onbewust hun macht misbruiken. Dus klim ik in de pen, schrijf ik soms nachten door en ga ik op bezoek bij politici om mijn missie op aarde uit te voeren. En deze missie is volgens mij gelijk aan ieders missie: Dat we de balans op aarde herstellen door een mooiere, liefdevollere, vrijere, bezieldere, gelijkwaardigere wereld te creëren waarin onze kinderen vrij kunnen opgroeien tot wie zij echt zijn.

Deze laatste zin is waarschijnlijk de langste zin van dit bericht maar voor mij zeker de belangrijkste zin. Ik gun mezelf en mijn kinderen een wereld die in de verste verte niet lijkt op het boek 1984 van George Orwell.

Geen geheim te groot

En dan te bedenken dat die tekst geschreven werd voor maart 2020 toen de wereld opeens drastisch veranderde en Frank er een dag- en nachttaak bijkreeg om te strijden tegen 'de mannen in het systeem'. Je mag het met hem eens zijn of niet, maar je kunt niet ontkennen dat hij altijd een gentleman blijft, een gentleman annex pitbull, die nooit los laat. Ik was nu eens niet benieuwd naar zijn nieuwste ontdekkingen cq wapenfeiten, maar naar wat hem beweegt om te blijven strijden tegen haast onneembare bastions en ook waar hij de energie vandaan haalde. Wat was het geheim van de man voor wie geen geheim te groot is? Ik besloot te vragen of hij daarover een Zoom-gesprek met me wilde doen. Hij keek het even aan en zei uiteindelijk 'ja'. Omdat het gesprek voor Mannenzaken was, stelde ik hem terloops de vraag hoe hij de rol van mannen zag in deze tijd.

Deel dit artikel