Een project van mythische proporties

Liefde

Een project van mythische proporties

Door -

Deel dit artikel

Dit verhaal is niet van deze wereld. Het is een verhaal, waarin de hoofdpersoon over bovennatuurlijk krachten moet beschikken. Een verhaal dat echt gebeurd is, of beter gezegd: dat echt staat te gebeuren.

Het verhaal begon toen ik via mijn lief in contact kwam met de man van een van haar beste vriendinnen, de gerenommeerde beeldend kunstenaar Jan-Carel Koster. Hij was met een project bezig. Niet zomaar een project, maar een project van mythische proporties.

Als hij een opdrachtgever geïnteresseerd zou krijgen, dan zou hij naar Madagaskar gaan om daar een stuk labradoriet van 18.000 kilo (!) uit te hakken met een ploeg werkers, om daar vervolgens een badsculptuur van 7.500 kilo van te maken, waarin drie mensen plaats kunnen nemen. 

Helende werking

Labradoriet is een kostbare edelsteen uit de Feldspar-familie, ontstaan uit vulkanische krachten. Met z'n 3,2 miljard jaar is deze zo ongeveer de oudste steen ter wereld. De meeste andere stenen zijn tussen de 40 en 100 miljoen jaar oud. Het gesteente zorgt voor een regenboog aan kleuren. Blauw, groen, geel, rood, oranje, je weet niet wat je ziet. Labradoriet heeft bovendien een helende werking op lichaam en geest. Kun je nagaan wat het met je doet als je daar elke dag in baadt.

Toen Jan-Carel me vertelde wat hij van plan was, zei ik tegen hem: 'Hoe krijg je dat in hemelsnaam voor elkaar?'

Hij antwoordde toen: 'Door het te doen.'

En daar was geen speld tussen te krijgen.

 

Deel dit artikel