Door schede en schande wijs geworden

Liefde

Door schede en schande wijs geworden

Door -

Deel dit artikel

Vandaag, op de dag des Heren, wil ik een lans breken voor het lijdend voorwerp uit het nieuws.

Heb je het gelezen in het nieuws? Over de Amsterdamse brandweer? De rel, die inmiddels de ‘dildo-affaire’ is gaan heten, begint half december in de bureaula van een administratief medewerkster van Kazerne Willem in Amsterdam-Zuid. Onbekenden laten er in het weekend een dildo achter. De actie is vermoedelijk als grap bedoeld, maar de medewerkster is 'hevig ontdaan en geëmotioneerd’, schrijft brandweercommandant Leen Schaap deze maand op het intranet van de brandweer Amsterdam-Amstelland.

Schaap vraagt zich in de column af hoe het incident zich verhoudt tot de #metoo-discussie, waarin vrouwen talloze gevallen van seksuele intimidatie naar buiten hebben gebracht. 'Je moet wel onder een steen hebben geleefd hier niets van te hebben meegekregen.'

Brandweerlieden reageren laconiek op het signaal van hun commandant. 'Ach, brand is erger', grapt er één. Een ander noemt humor ‘het perfecte glijmiddel voor een gezonde geest’. Weer een ander schrijft: ‘Ik ken veel vrouwen die enorm geamuseerd zouden zijn, mochten zij een dildo in hun laatje vinden… wetend dat dit een grap is.’

Je wordt er als vrouw mooier van

Mannenzaken gaat zich niet mengen in deze discussie. Waar we wel wat over willen zeggen, is dat we ons afvragen waarom dit soort zaken naar buiten moeten inplaats van het intern op te lossen. Want dit is geen oplossing.

En verder, nu we het toch over het onderwerp hebben, wil ik een lans breken voor het lijdend voorwerp in deze. Precies, de dildo.

Ooit sprak ik Rianne S. oftewel Rianne Swiersta, een ravissante Hollandse, die mijns inziens de mooiste en beste seksspeeltjes ter wereld maakt. Ze zei toen: 'Voor mij gaat seksualiteit en ook mijn speeltjes over gezondheid en genieten. Esthetisch zijn de producten die ik maak aantrekkelijk, ‘beauty’s’ om te zien, zeg maar. Los van de esthetiek is het hebben van een gezond seksueel leven goed voor je. Seks en orgasmen hebben zoveel voordelen! Ze verlagen bijvoorbeeld stress, zijn goed voor de weerstand, werken pijnstillend, verbranden calorieën en zorgen voor een mooie huid. Kort door de bocht kun je zeggen dat je mooier wordt door het gebruik van mijn producten.'

En dat klopt wel: er is geen mooiere vrouw op aarde dan de vrouw die even daarvoor een stormachtig orgasme heeft gehad. Alles is dan mooi aan haar, haar huid, de lome, blik in haar ogen, priceless. Zijn we als mannen in staat om haar altijd datgene te geven waar we zo van genieten achteraf? Het antwoord is: ‘Nee.’

We zijn niet altijd vrienden geweest

In ieder geval niet als we geen hulp van een oplaadbaar object krijgen dat ooit geïntroduceerd werd als beauty-product voor het gezicht, maar alras zuidwaarts ging naar een gevoeliger lichaamsdeel. Waardoor het in zekere zin nog steeds een beauty-product was.

We zijn niet altijd vrienden geweest. Ik kan me herinneren dat ik ooit een partner van me betrapt heb met een reusachtige elektrieke dildo, waarna ik – als zij naar haar werk was – het gevaarte uit een la haalde en ‘m bij wijze van zelfkwelling naast mijn geslacht hield. Het antwoord op de vraag ‘Waarom hij wel en ik niet?’ lag voor de hand. Maar net zoals in een ‘buddy’-film, waarin de twee hoofdpersonen elkaar eerst niet kunnen uitstaan, maar gaandeweg vrienden worden, begon ik de aanwezigheid van de vibrator te waarderen.

De waardering ging zelfs zo ver dat, toen ik voor Playboy werkte en we een jaarlijkse scheurkalender maakten, ondergetekende een serie feuilletons schreef, waarin de vibrator Tarzan de hoofdrol speelde. Series met als titels ‘Tarzan, een prettige huisgenoot’ en ‘Met Tarzan op vakantie’ scoorden erg goed bij het mannelijke (en vrouwelijke) lezerspubliek, kan ik me herinneren.

Nu kun je niet meer thuiskomen met Tarzan, een verouderd model dat op batterijen werkte. Tegenwoordig zijn vibrators ware kunststukjes, die oplaadbaar zijn en die te bedienen zijn met de smartphone, waardoor je je partner vanaf de andere kant van de wereld naar een hoogtepunt kunt brengen.

Bezoek geen sleazy sekshop

Maar in bed blijft het principe hetzelfde, namelijk dat je een trio kunt maken, zonder scheve gezichten achteraf. Want er gaat niets boven de liefde bedrijven met hulp van een vibrator. Ik zal je de ins & outs besparen, ook omdat ik niet de pretentie heb dat ik in staat ben om als seksuoloog van de koude grond tips te geven. Maar omdat ik door schade en schande, of in dit geval: door schede en schande wijs ben geworden, kan ik je echt aanraden om dat ding mee te nemen tussen de lakens. Er gaat een nieuwe wereld voor je open.

En daarom raad ik je ook aan om er beiden op uit te trekken als het de aanschaf van een vibrator betreft. Bezoek dan geen sleazy sekshop, maar eentje van klasse. In Rotterdam heb je bijvoorbeeld een prachtzaak die My Sin heet, met topproducten (en een geweldige lingerie-afdeling).

Toen de Amsterdamse Danny Linden nog een erotische winkel had (nu heeft ze alleen nog de uitstekende webshop absolutedanny.com), vertelde ze me: ‘Als er koppels in mijn winkel komen, dan zijn er geen misverstanden meer over de werking van de verschillende vibrators. En bovendien is het ook erg opwindend om er samen op uit te trekken.’

Maar stel je bent een man en je wilt je van je beste kant laten zien. En je besluit om voor je partner een vibrator te kopen. Voor de meesten onder ons is dat geen alledaagse bezigheid. Laatst hoorde ik van een vriend - wiens neef eigenaar is van een sekshop - dat er een man in zijn zaak kwam, die al een jaar bezig was om een vibrator te kopen. Door elke keer voor een steeds heftiger alternatief te kiezen (van glow in the dark-condooms naar een porno-dvd) kwam hij telkens wat dichter bij zijn doel.

Briefje

Om het de mannelijke lezer wat gemakkelijker te maken, volgt hier een tekst, die je op een briefje kunt schrijven, dat je vervolgens in een seksshop over de toonbank schuift:

Wees niet bang. Dit is geen gewapende overval. Zou u zo vriendelijk willen zijn om…..(naam vibrator invullen)…. zo onopvallend mogelijk, het liefst uit het zicht, bijvoorbeeld onder de toonbank, in een niet doorzichtige zak te laten glijden? Dan heb ik een envelop met het bedrag. U hoeft geen mondelinge uitleg over het apparaat te geven. U kunt het bijvoorbeeld over het weer hebben. Maar niet in de zin van: ‘Daar heb je ‘m weer’. Ik dank u feestelijk.

Als leuk extra een geweldig filmpje van de Amerikaanse comédiennes Nikki Glaser en Sara Schaefer. Ze proberen een gesprek te voeren in een coffeeshop, terwijl ze op vibrators zitten, die op afstand worden bediend.

Deel dit artikel