Adios Mannenzaken

Liefde

Adios Mannenzaken

Door -

Deel dit artikel

Grote Liefde en ik storten ons zeer binnenkort in een nieuw avontuur: we gaan in Andalusië wonen. En dat betekent - helaas - dat we afscheid van Mannenzaken gaan nemen. Maar vrees niet, Mick gaat op volle kracht door.

'Ons nieuwe huis luistert naar de prachtnaam Brisa de Verano, ofwel zomerbriesje.'

We hadden eind mei van dit jaar het vakantiehuisje in Andalusië (omgeving Cómpeta) van vrienden gehuurd. En vlak voor de landing op Málaga vroeg Grote Liefde zich hardop af: 'Stel dat we hier een leuk en lief betaalbaar huisje zouden vinden, en we kunnen ons loftje in Amsterdam goed verkopen... zou je dan hier willen gaan wonen?'

'Het past ook bij het 50plus leven dat we op Mannenzaken uitdragen.'

Het antwoord was dat we tijdens de onze 10 dagen in Andalusië op huizenjacht zijn gegaan en inderdaad het huisje van onze dromen hebben gevonden. Het ligt op 585 meter hoogte, heeft een schitterend uitzicht op de omliggende heuvels en bergen en dorpjes, en luistert naar de prachtnaam Brisa de Verano, of wel Zomerbriesje.

Mijn beste vriend Ronald stelde ons toen hij het nieuws hoorde in alle gemoede deze constaterende vraag: "Jullie blijven natuurlijk in wezen een erg onrustig - of heet dat ondernemend? - stel."

Toen Mick en ik twee jaar geleden de fundamenten voor Mannenzaken legden, hadden we eigenlijk geen idee wat ons te wachten stond. We hadden samen meer dan 60 jaar ervaring in het uitgeven van tijdschriften, maar het bestieren van een online platform is andere koffie dan thee. Het was als het leven zelf: vallen en sterker opstaan. In alle bescheidenheid durf ik te zeggen dat we in twee jaar iets heel moois hebben gecreëerd. Met grote dank aan een aantal lieve mensen die ons met raad en daad hebben gesteund. En ik weet zeker dat Mick - op zijn geheel eigen wijze - het mooie 50plus leven op Mannenzaken blijft verslaan. Want geloof me, 50plus heeft de toekomst.

'Je leeft maar één keer? Welnee, je lééft elke dag.'

Aan mij en Grote Liefde rest nu niets anders dan om afscheid te nemen van Mannenzaken. Partir c'est mourir un peu, zeggen de Fransen. Maar is dat wel zo? Ik heb juist het gevoel dat er een nieuw leven op ons wacht. Wat een vooruitzicht!... En met jullie goedvinden wil ik het laatste woord aan Grote Liefde geven. Dit vertelde ze me gisteren: 'Je leeft maar één keer? Welnee, je gaat maar één keer dood. Maar je lééft elke dag.'

p.s. Binnenkort, vlak voor de aanvang van ons nieuwe, spannende avontuur nemen Mick en ik nog afscheid van elkaar in een laatste Mannengesprek. 

Deel dit artikel