69 is ons geluksgetal

Liefde

69 is ons geluksgetal

Door -

Deel dit artikel

Zal ik het doen? Zal ik het gewoon ordinair over soixante-neuf hebben op deze zaterdag? Ik doe het gewoon.

”Wat is soixante-neuf in het Frans?” In het boek ‘Ik, Jan Cremer’ vraagt de auteur zich dit in Frankrijk af. Het is een goeie grap, maar het geeft ook aan hoe ingeburgerd het woord in de Nederlandse taal is.

Seks is goed voor alles

Soixante-neuf, oftewel standje 69, is een seksuele positie, waarvan de houding met het getal 69 al is aangeduid: een van de twee partners ligt op de rug of op de zij, de ander kiest positie boven of naast de partner, maar dan wel 180° gedraaid, zodat de vrijkousen elkaar tegelijkertijd oraal kunnen bevredigen. Op het gevaar af dat ik een soort mannelijke Goedele Liekens word, heb ik een goede reden om het hier regelmatig over seks te hebben. Seks is goed voor alles. Voor je humeur, voor je fysiek, voor je mannelijkheid en voor je geest. En het houdt je jong en aantrekkelijker.

De laatste 20 jaar van haar leven bracht Theroigne, volslagen kierewiet, in een gesloten inrichting door, niet wetende dat haar plastische uitdrukking voor een bijzonder sekstandje een wereldwijd eerbetoon aan de Franse taal zou worden.

En als seks mooier maakt, dan gaat soixante-neufen nog een tandje verder, lees: gezonder. Maar laten we eerst even kijken waar die briljante, alleszeggende naam vandaan komt. Hoewel het standje op zich al voor kwam in de Kamasutra, schijnt het dat de beroemde en beruchte Franse courtisane, spreekster en Franse Revolutie-leidster Theroigne de Mericourt rond 1790 met het woord op de proppen kwam door het kwistig rond te strooien in de Catéchisme Libertin oftewel de Catechismus van de Hoer. De laatste 20 jaar van haar leven bracht Theroigne, volslagen kierewiet, in een gesloten inrichting door, niet wetende dat haar plastische uitdrukking voor een bijzonder sekstandje een wereldwijd eerbetoon aan de Franse taal zou worden.

Ultrasone golven

Terug naar de tegenwoordige tijd. Waarom is soixante-neufen zo gezond? Heel simpel. Laten we eerst naar de bezigheden van de vrouw kijken. Met haar mond bevredigt ze de man en als het goed is, en het is goed, want hij heeft ondertussen een geweldige, opwindende klus te klaren, dan krijgt hij een orgasme. Sperma is gezond. De voedingsstoffen in het zaad van de man dragen bij aan een gezond lichaam en het welzijn van de eicellen, blijkt uit onderzoek. In zaad zitten veel waardevolle voedingsstoffen, zoals enzymen, eiwitten en zink. Daarbij komt dat sperma ook goed voor de huid is.

Een tijdje geleden waren er Beautyexperts, die beweerden dat spermine, een krachtig antioxidant en een bestanddeel van sperma, de huid zacht en soepel houdt en strakker maakt. Het Noorse bedrijf ‘Bioforskning’ maakt dit bestanddeel na in laboratoria en verkoopt het als ingrediënt voor beautyproducten. Als je een geliefde hebt die dat eens wil uittesten, dan kan ze voorlopig alleen terecht in de Townhouse Spa in New York. Daar krijg je voor 180 euro een klein weinigje sperma op je gezicht en wordt je huid verder behandeld met ultrasone golven en infrarood licht.

Het mooiste uitzicht

Dan gaan we thans over naar ons aandeel in het gebeuren. Vaginaal vocht bestaat voor een groot deel uit lactobacillus, en dat is de bacterie die ook in je darmsysteem zit en het bewijs dat probiotica zo goed voor je zijn. Volgens de hedendaagse wetenschap zorgen probiotica ervoor dat je immuunsysteem sterker wordt, dat – als je er ook bij beweegt – vetten worden omgezet in spiermassa en dat over het algemeen je gemoedstoestand een boost krijgt. Sounds good, nietwaar?

Hoe goed haar liefdessappen voor de inwendige mens zijn, bewijst een firma die – schrik niet – vaginaal bier maakt. Bier gebrouwen met het soort gist dat uit de lagere regionen van de vrouw komt. Als je het niet gelooft, check dan onderstaand filmpje.

Maar los van dat alles, los van alle voordelen voor schoonheid en gezondheid, is soixante-neufen een heerlijke, onvergetelijke en super opwindende bezigheid. Als ze gedraaid op me komt liggen, begint het al met het mooiste uitzicht ter wereld. Op een plekje waar de zon altijd schijnt en alles in bloei staat.

Goedele Boskamp zegt: doen!

 

Deel dit artikel