50méér verliefd op daten

Liefde

50méér verliefd op daten

Door -

Deel dit artikel

We hebben vrienden, een 50méér stel, die het spannend vinden om nog steeds met elkaar in 'contact' te komen via een dating app.

Dan spelen ze alsof ze elkaar niet kennen, maar – dank je de koekoek – elkaar wel heel erg interessant vinden. 

Mannen zijn happiger

Het bovenstaande sluit mooi aan bij een artikel dat vanmorgen op de Telegraaf verscheen met als kop 'Vijftigplussers dol op dating sites'. Daarin stond dat ouderen massaal op vrijersvoeten zijn op internet. Van de 50-plussers (50meer klinkt toch veel mooier, vind je niet?) die actief zoeken naar een partner, maakt ruim 70 procent gebruik van datingsites of -apps.

Daarbij blijkt dat 'internetkoppelaars' als 50PlusMatch, lexa en de datingapp Grindr het populairst zijn. Relatieplanet meldt zelfs dat het merendeel van de leden in de categorieën boven de 40 zit. Van de alleenstaanden die voor 1967 zijn geboren, staat circa de helft (48 procent) open voor nieuwe ’verkering’, de andere helft zegt happy single te zijn en wil dit graag zo houden. Mannen zijn happiger op een nieuwe relatie dan vrouwen.

Een boek over schrijven

Dit alles komt naar voren uit het onderzoek ’Ouderen en Intimiteit’ onder een kleine 2000 Nederlanders ’op leeftijd’. Opdrachtgever Startpagina.nl constateert onder meer dat mannen naarmate ze ouder worden steeds minder belangstelling hebben voor leeftijdsgenoten: een kwart van de vijftigers acht dames rond hun eigen leeftijd nog aantrekkelijk, bij mannen van boven de 70 is dat nog maar veertien procent. Vrouwen hebben minder moeite met leeftijdsgenoten.

'Het internet-daten voor ’gevorderden’ verloopt met wisselend succes,' blijkt uit gesprekken die De Telegraaf had met ervaringsdeskundigen. Sommigen vonden de liefde van hun leven, anderen raakten duizenden euro’s kwijt aan oplichters. Maar de algehele conclusie is: 'We kunnen er een boek over schrijven.' Logisch, want de liefde is nu eenmaal roman-waardig...

 

Deel dit artikel