50méér doet het goed in bed!

Liefde

50méér doet het goed in bed!

Door -

Deel dit artikel

We doen het zelfs beter dan jongeren, blijkt uit recente cijfers.

Eergisteren kwam de Rutgers Stichting met De monitor Seksuele gezondheid in Nederland 2017, een representatief bevolkingsonderzoek onder ruim 17.000 respondenten. Het rapport biedt een schat aan informatie over de seksuele gezondheid van volwassenen tussen de 18 en 80 jaar in Nederland anno 2017: over seksueel gedrag, beleving en attituden, seksuele oriëntatie, anticonceptie en zwangerschap, soa en hiv, seksuele grensoverschrijding en seksueel geweld, seksuele problemen en bijzondere seksuele voorkeuren.

Glas altijd half vol

Mannenzaken heeft dat rapport even aandachtig doorgelezen. In de samenvatting staat onder het kopje 'Ouderen minder seksueel actief':
Seksuele activiteit (zowel solo als met een partner) neemt af met het ouder worden. Van de 25- tot en met 39-jarigen had 85% het laatste half jaar seks met een partner. Onder 70-plussers is dat 51%. Naast leeftijd heeft dit vooral te maken met het al dan niet hebben van een partner. Van de 70-plussers met een partner had 62% de afgelopen 6 maanden seks.

Voor Mannenzaken is het glas altijd half vol inplaats van half leeg. Het kopje suggereert dat 'ouderen' (net zo'n vreselijk woord als 50plus) op het gebied van seks kunnen worden afgeschreven, maar 62 % is vergeleken met die 85 % van de 25- tot en met 39-jarigen helemaal zo slecht nog niet.

Een opvallend verschil

Maar nog mooier wordt het als we het rapport in zijn geheel bekijken.

In het hoofdstuk seks met partner in het afgelopen jaar staat dat in de groep 18 tot 24 jaar 67 % seks heeft gehad met een partner, in de groep 25 tot 39 jaar 85 %, in de groep 40 tot 54 jaar 84 %, in de groep 55 tot 69 jaar 69 % en in de groep 70 tot 80 jaar 51 %. En wat valt meteen op? Dat de groep 55 tot 69 jaar seksueel actiever is geweest dan de groep 18 tot 24 jaar! Waar dat precies aan ligt hebben we niet kunnen vinden in het rapport. Het is wel een opvallend, hoopvol verschil.

Misschien heeft het te maken met de conclusie in de samenvatting van het rapport: De meeste Nederlanders zijn gelukkig met hun partner, tevreden met hun uiterlijk en tevreden met de kwaliteit van hun seksleven. En van die gemoedstoestand pluk je de vruchten als je de vijftig bent gepasseerd. 

Mooi land om te wonen voor de 50méér man, dat Nederland.

Hiernaast de link naar het volledige rapport.

 

Deel dit artikel