1 april grap: Boskamp en Brard 8 jaar bevriend

Liefde

1 april grap: Boskamp en Brard 8 jaar bevriend

Door -

Deel dit artikel

Op Facebook kwam vandaag het bericht voorbij dat ik 8 jaar bevriend ben met Patty Brard. Dat moet zeker een 1 april grap zijn, denk je ook niet, Pat?

Want hoe lang gaan we al terug samen? Dat moet in 1976 zijn geweest toen jij bij Luv' ging zingen en ik redacteur van de Hitkrant werd. Onze platonische liefde werd pas echt bezegeld toen ik je in 1987 vroeg om voor Playboy te poseren en jij 'ja' zei. De anekdote dat ik in de studio van meesterfotograaf Paul Huf hoofdredacteur Jan Heemskerk aan de lijn kreeg, die vroeg of ik er goed op wilde laten dat jij wel wat kleren uit zou trekken voor de foto's, waarop ik zei dat je nog geen kledingstuk aan had gehad, blijft legendarisch.

Vrouwelijke stierenvechter

Er schieten nu zoveel herinneringen door mijn hoofd. Die keer toen we in Palm Springs waren. Ik als redacteur, jij als stilist en Patricia Steur als fotograaf voor Playboy, voor een naaktreportage van een weerbarstige, vrouwelijke stierenvechter. Waarvoor jij vintage-kleding had gehuurd die in een Hollywood-blockbuster was gedragen. Ik zal het maar niet over de rekening hebben, die Playboy moest betalen. Maar ja, dat kon allemaal nog in die tijd. En ik moet denken aan die keren dat je me altijd tegenkwam als ik met iemand was waar ik niet mee had mogen zijn. 'Ga je weer vreemd, Boskamp?' werd een gevleugelde uitspraak van je.

Een veer op je hoed voor je schrijfkunsten

Ik denk ook aan wat ik nu nog om me heen heb dankzij jou. Aan het heerlijke mannenparfum No. 127 van Floris, Londen. Jouw ex, Carlo Nasi, droeg die geur en je vond dat die mij ook wel zou staan. En ik denk aan de Franse chansonnier Michel Jonasz, die ik vandaag de dag nog steeds beluister. Tip van jou. Al hebben we elkaar al een eeuwigheid niet gezien, toch denk ik nog vaak aan jou. Ik ben trots op je als de serieuze journalistiek je een veer op je hoed steekt voor je schrijfkunsten. Want dat is ook zo wat. Je kunt veel meer dan menigeen denkt. En je bent een bikkel. Je hebt moeilijke tijden weten te doorstaan en je bent altijd weer boven komen drijven. Ook daar heb ik respect voor.

Ik ga stoppen voordat ik me helemaal laat gaan. Nee, ik ben blij dat Facebook onze verbintenis heeft erkend en dat we vandaag al 8 jaar bevriend zijn... 

Fijne Pasen, Pat, voor jou en je lieve man. Dikke zoen, Mick  

Deel dit artikel