Hebben

Wil Honda aub een béétje vaart maken?!

Door -

Deel dit artikel

We schrijven het jaar 2016. Bij de Japanse firma Honda loopt de 100 miljoenste Cub van de band. Waarmee deze sinds 1958 geproduceerde bromfiets/motorfiets (van 49 cc tot 125 cc) veruit 's werelds meest verkochte en populairste tweewieler is.

Om met Willem Elsschot te spreken, die 100 miljoen zie je staan. En je ruikt ze. Want het zijn stuk voor stuk 4-takt benzinemotortjes waarmee de straten van de grote Verre Oosten-steden bezaaid zijn. En je hóórt ze. Wie ooit door Bangkok of Tokyo heeft gewandeld, moet de behoefte hebben gevoeld om oordoppen en neusfilters te installeren.

Briljante marketing truc à la Apple

Misschien dat Honda daarom wel in hetzelfde jaar 2016 aankondigde met een elektrische versie van de Cub te komen, de EV Cub. We leven inmiddels in 2018 en zelfs op de site van Honda worden we nog steeds lekker gemaakt met foto's, zonder verder ook maar enige technische informatie. Behalve dan dat Honda vorig jaar aankondigde in 2018 de EV Cub daadwerkelijk te zullen gaan introduceren. En dat is eigenlijk een briljante marketing truc zoals Apple dat vroeger ook zo goed kon.

We weten, bijvoorbeeld uit de pogingen van VW met de Beetle, hoe moeilijk het is om een oude klassieker om te toveren tot een nieuwe klassieker

Want die Elektrische Versie (ofwel EV) van de Cub ziet er behoorlijk onweerstaanbaar uit. Het lullige, gedateerde design dat de Cub ooit had, is verdwenen. Waarbij het oorspronkelijke ontwerp nog steeds zichtbaar is, maar dan helemaal van deze tijd. Het is hetzelfde kunststukje dat Fiat met de 500 uithaalde... En we weten, bijvoorbeeld uit de pogingen van VW met de Beetle, hoe moeilijk het is om een oude klassieker om te toveren tot een nieuwe klassieker.

Het is misschien als vloeken in de kerk, maar we doen het toch. Want we staan te popelen om de eerste elektrische klassieke tweewieler te berijden. Dus lieve mensen van Honda... willen jullie aub een béétje vaart maken?

Gallery

Deel dit artikel