Wat een beest van een Jaguar!

Hebben

Wat een beest van een Jaguar!

Door -

Deel dit artikel

Mick Boskamp mocht 5 dagen in de Jaguar I-PACE van een ton rijden. Het was vervelend werk, maar iemand moest het doen bij Mannenzaken. 

Foto: Govert de Roos

Als je gas geeft, word je in je stoel gedrukt als ware het een achtbaanritje in Walibi.

Stel dat de eerste voetbalwedstrijd die je in een stadion hebt gezien de Europa Cup-finale van 1972 was tussen Ajax en Panathinaikos op Wembley. Of dat je eerste kaartje voor een concert het fenomenale Paradiso-optreden was van Prince in 1995. Denk je niet dat je dan qua voetbal- en muziekbeleving verpest zou zijn voor de rest van je leven?

Dat ging door me heen toen ik onlangs vijf dagen lang in een Jaguar I-PACE mocht rijden. Het zou de eerste keer zijn dat ik in een elektrische wagen ging toeren en ik had alle reden om te denken dat elektrisch rijden daarna nooit meer hetzelfde zou zijn.

Een eigen racekampioenschap

Het was misschien wat laat voor een testrit, want de auto reed al ruim een jaar op de Nederlandse wegen. Maar aan de andere kant kon ik inmiddels veel meer over de I-PACE melden dan de journalisten die voor me waren. Die wisten toen nog niet dat deze unieke Jaguar, auto van het jaar 2019 zou worden en 55 andere prijzen zou winnen, zoals BBC TopGear magazine EV of the Year, China Green Car of the Year en de Autobest ECOBEST Award. Men wist toen nog niet dat de I-PACE leverbaar zou worden in een aantrekkelijke I-PACE Business Edition, die verkrijgbaar is vanaf € 73.900, - (waarbij – ik zeg het maar even – het klantvoordeel kan oplopen tot € 8.700,-). Er was toen nog geen nieuwe online actieradius calculator die meer inzicht geeft in hoe bepaalde factoren effect hebben op de actieradius, zoals de wielmaat, de temperatuur en bepaalde voorzieningen in de auto. Wat men ook niet wist, was dat de wagen een eigen volledig elektrisch racekampioenschap zou krijgen, de I-PACE eTROPHY. En dat alles kon je natuurlijk ook niet weten bij de introductie. Het is misschien fijn om de eerste, maar toch zeker ook om de laatste te zijn.

Kriebels in mijn buik

Met de wetenschap dat de wagen het afgelopen jaar een boel teweeg had gebracht, haalde ik de I-PACE op bij Jaguar Nederland, waarna ik er als een haas mee vandoor ging. Maar dan wel een haas die in z'n kont werd gebeten door een roofdier, dat dagen niet gegeten had. Allemachtig, wat is dit voor een auto? Je hoort 'm niet, maar voelt 'm des te beter! Als je gas geeft, word je in je stoel gedrukt als ware het een achtbaanritje in Walibi. Even rustig aan doen maar. Bij het eerste tankstation op de snelweg besloot ik te stoppen om de I-PACE even goed te bewonderen. Want op het parkeerterrein van Jaguar voelde ik al kriebels in mijn buik toen 'ie geduldig stond te wachten op me. Waar deed deze uitzonderlijk vormgegeven, beestachtig mooie auto me toch aan denken? Mijn gedachten gingen alle kanten op en kwamen uiteindelijk vreemd genoeg uit bij Anthony Forrest, de Amerikaanse man van mijn halfzus Evelijn. Die is o.a. acteur en speelde een belangrijke Stormtrooper in de allereerste Star Wars van regisseur George Lucas uit 1977.

Een introverte extrovert

En toen begreep ik waarom ik aan mijn zwager Anthony dacht. Dit, en zeker ook in deze witte kleur met zwarte velgen, zou het ultieme Stormtrooper vervoermiddel zijn geweest. De auto oogt ook als een geslaagde futuristische auto. Komt misschien omdat het hele voorkomen van de I-PACE spectaculair verschillend is van alle andere SUV's in deze prijsklasse of zelfs ver daarboven. Neem de Lamborghini Urus van rond de drie ton. Als we dan toch in filmvergelijkingen blijven, vind ik dat model thuishoren in de Transformer-reeks. Voordat je het weet, verandert 'ie in een Lamborghini Diablo. De Urus heeft geen eigen persoonlijkheid. De I-PACE heeft dat duidelijk wel. Je zou 'm een introverte extrovert kunnen noemen. Ook qua prestaties. In de stad kun je 'm lekker laten doorrollen. En daar doet 'ie ook niet moeilijk over. Voor z'n gewicht (de I-PACE weegt 2100 kilo) is de auto opvallend elegant en soepel. Maar trap je 'm buiten de bebouwde kom op z'n staart, dan merk je meteen dat hij een suikerklontje wil voor zijn goede gedrag in de stad. Na een paar dagen had ik dat spelletje door en toen kon het grote genieten beginnen.

De Millennium Falcon die opstijgt

Op een avond, op een snelweg ver van huis, dacht ik: 'Kan mij het schelen, ik trap die Jaguar op z'n staart.' Maar niet voordat ik dit model, dat verder echt van alle, maar dan ook alle gemakken voorzien is (zie lijst hieronder), in de sportmodus had gezet. Toen ik flink gas gaf, hoorde ik een geluid alsof we opstegen. Niet alleen de looks zijn van de auto van morgen, ook het geluid is navenant. Bizar! Een paar dagen nadat ik de I-PACE had teruggebracht, kwam de aap uit de mouw. Jaguar heeft een verborgen grap oftewel een easter egg ingebouwd. Wanneer je de auto in de Dynamic stand zet, krijg je over de speakers de fluittoon te horen van de Millennium Falcon die opstijgt. En voor degene die onder een steen heeft gelegen: dat is het ruimteschip van Han Solo in Star Wars. Zat ik er toch niet ver naast met mijn Stormtroopers vergelijking.

Ik reed in een EV400 Aut. HSE, in de kleur Yulong White, met stoelen in Windsor Ebony leer en Ebony/Ebony interieur. 

Standaarduitrusting

Secure Tracker: Track & Trace alarmsysteem - Remote

2-zone automatic climate control

Luchtkwaliteitssensor

Meridian Surround Sound audiosystem 825 W - InControl Apps

Pro Services & wi-Fi Hotspot

Schroefvering (niet-actieve wielophanging)

Passieve wielophanging

Open differentieel met Torque Vectoring

Buitenspiegelkappen in carr.kleur

Elektr. verstel-, verwarm- en inklapbare buitensp., aut.

dimmend, memoryfunctie, instapverlichting

Zelfdimmende achteruitkijkspiegel

Met Softgrain leder bekleed stuurwiel

Elektrische interieurvoorverwarming

Extra warmtewerende voorruit

Metalen dorpellijsten met woordmerk 'JAGUAR – Wielmoersloten
Badge 'HSE' op achterklep

Tyre Pressure Monitoring Systeem (TPMS)

Hogedruk koplampsproeiers

Ambianceverlichting

Matrix LED-koplampen autom. hoogteverstelling, AFS,

Adaptive Driving Beam, Intell. High Beam Assist

Adaptive Cruise Control met Steering Assist

Emergency Braking

Handsfree elektrische achterklepbediening

Clear Exit Monitor

Anti-diefstalalarm met beveiliging van carrosserie en

interieur

Kunstofpanelen op onderzijde portieren in Black

Onderste voorbumperbalk in Gloss Black

Achterskirt in Gloss Black

Omlijsting zijruiten in Chrome

Lane Keep Assist

Traffic Sign Recognition en Adaptive Speed Limiter - Driver Condition Monitor

360° Surround Camera incl. Forward View, Forward

Traffic Detection, Forward Vehicle Guidance

Opties 

Black Exterior Pack

Cold Climate Pack

Actieve Air Suspension; elektronisch gestuurde luchtvering

rondom met autom. niveauregeling

Vast glazen panoramadak

Ledmistlichten voor

20" 5 Spoke LM velgen style 5068 Gloss Black

Prijs

Prijs (incl BTW/BPM)

Prijs voertuig € 95.043

Totaalprijs opties en packs € 7.813 Totaalprijs accessoires € 0

Prijs gereden model € 103.863,00

incl. BPM/BTW. Prijs is inclusief kosten rijklaar maken, recylingbijdrage, leges en kentekenplaten.

Deel dit artikel