Sterretjes zien!

Hebben

Sterretjes zien!

Door -

Deel dit artikel

Zoiets moois ben ik op al mijn virtuele ruimtereizen simpelweg niet eerder tegengekomen.

Omdat ik eigenlijk ruimtevaarder had moeten worden, heb ik een zwak voor apps die - in de ruimste zin van het woord - met 'de ruimte' te maken hebben. Het is een soort tweede liefde van me. Hoewel de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat die liefde niet altijd volmondig werd beantwoord, omdat de mogelijkheden van die apps vaak te beperkt waren. Het voelde niet 'echt' genoeg. Of je moest er eerst een studie bij NASA voor volgen. En dat is voor iemand met het tegenovergestelde van een wiskundeknobbel - ik heb een bêta-deuk - toch iets teveel gevraagd.

De app is bovendien een soort van tijdreismachine

Maar ik heb het ruimtelicht gezien. En het luistert naar de naam Sky Guide AR. Waarbij AR staat voor Augmented Reality, ofwel verrijkte of aangevulde werkelijkheid. Zoiets moois ben ik op al mijn virtuele ruimtereizen simpelweg niet eerder tegengekomen. Als je graag sterretjes ziet... met deze app zie je de sterren zoals je ze nog nooit hebt gezien. (Zelfs niet bij de Oscar-uitreikingen van 2018. Zie daarvoor ons artikel over de Oscar-winnaars van gisterenavond.) En ook zo geweldig, de app is bovendien een soort van tijdreismachine. Je kunt er bijvoorbeeld alvast de eerstkomende volledige zonsverduistering - op 2 juli 2019, om 22.06 uur - mee bekijken. En heb je een keer een volle bloedmaan gemist. Dan kijk je gewoon even terug in de tijd.

Kort samengevat: hemels!

Dankzij de AR-functie is Sky Guide AR  ook overdag goed voor een visueel feestje. Dan laat de app zien wat je op dat moment eigenlijk niet kunt zien. Je zet de camera van je smartphone of tablet aan, richt het apparaat op het stukje heelal dat je wilt bekijken, en het camerabeeld wordt schitterend aangevuld met de constellaties die daar rondhangen. Kort samengevat: hemels! Hoef ik er natuurlijk niet bij te zeggen dat samen met je grote liefde naar de sterren kijken nog meer hemels is. En dat voor slechts € 3,49 in de App Store.

Deel dit artikel