Rijden in een verrijkte werkelijkheid

Hebben

Rijden in een verrijkte werkelijkheid

Door -

Deel dit artikel

Een bril voor wielrenners en mountainbikers die - net als de helm van een straaljagerpiloot - alle essentiële informatie uitstekend leesbaar vlak voor je neus projecteert, zonder het zicht op de werkelijkheid te vertroebelen. Die bril bestaat en heet Raptor AR Smartglass.

Augmented Reality (IR), zo lazen we in een blog van Unit40.nl, 'is een technologie die de realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt. In het Nederlands betekent 'augmented reality' letterlijk: verrijkte werkelijkheid. Het is een mix van de realiteit met een virtuele toevoeging of verrijking.' En dat is precies wat de Raptor AR smartglass van het merk Everysight doet.

In real-time alle essentiële info voor je neus

Vóórdat je op je fiets stapt, kun je bijvoorbeeld de route via de app in de bril opladen. Dat is handig, want je wordt dan terwijl je fiets op tijd gewaarschuwd voor bochten, gevaarlijke situaties, etc. Onder het fietsen voorziet de Raptor AR je in real-time van allerlei essentiële informatie als tijd, snelheid, afstanden, hartslag, pedaalritme, verbruikte energie... Dat alles wordt haarscherp - zonder dat het je zicht op de werkelijkheid verstoort - op de lenzen van de bril geprojecteerd. De technologie die hiervoor wordt gebruikt komt regelrecht uit de militaire luchtvaart, waar piloten al jaren via het vizier van hun helm worden geïnformeerd.

Om de rest van de wereld via social media mee te kunnen laten genieten, of om je stuurkunsten achteraf te kunnen bestuderen, maakt de bril HD-video-opnames wanneer jij het wilt. Je kunt de bril bedienen via een controller op het stuur, met stemcommando's en met het aantippen van het frame. Enjoy the ride!

 

 

 

Gallery


Deel dit artikel