Parking Chair

Hebben

Parking Chair

Door -

Deel dit artikel

Oorspronkelijk is een 'parking chair' een stoel die wordt gebruikt om op informele wijze een parkeerplaats te reserveren. Een beetje zoals handdoeken worden gebruikt om ligbedjes op het strand te claimen. Iedereen vindt het irritant, maar gek genoeg respecteren we zo'n reservering meestal wel.

De Parking Chair (met hoofdletters) heeft ook een auto-achtergrond. Het is namelijk een vinding van Nissan. Iemand bij dat merk moet zich hebben afgevraagd, 'Die handige parkeerassistentie-technologie van ons, wat kunnen we daar nog meer mee doen?'

Applaus voor de parkeerstoel!

Het resultaat is dus de Parking Chair, een ogenschijnlijk doodgewone kantoorstoel. Maar in de voet zit parkeertechnologie plus een rolsysteem dat de stoel automatisch naar de hem toegewezen plek in de ruimte brengt. Het enige wat je hoeft te doen, is eenmalig in je handen klappen. Dat is natuurlijk een uitkomst voor vergaderruimtes en dergelijke: met één handklap 20 parkeerstoelen strak in het gelid zetten. Maar pas wel even op met het hangende de vergadering applaudisseren voor mooie speeches. Want wat er dan gebeurt... Mel Brooks zou er ongetwijfeld een briljante filmscène van hebben gemaakt.

Deel dit artikel