Parkeren voor heren

Hebben

Parkeren voor heren

Door -

Deel dit artikel

Waarom zijn moderne parkeermeters zo bizar klantonvriendelijk ontworpen? Gebeurt het bewust, om parkeren op bepaalde plekken - lees: hele steden -  te ontmoedigen?

En worden industriële ontwerpers van overheidswege opgeleid om parkeermeters zó te ontwerpen dat je ze slechts met de groots mogelijke moeite kunt bedienen en aflezen? (Als ze niet buitenwerking zijn.) Waardoor je bijna meer tijd nodig hebt om je parkeerplek administratief op orde te krijgen, dan voor het parkeren zelf? Je zou het haast gaan denken.

Hoe eenvoudig kan parkeren zijn?

Op een dag, ruim een jaar geleden, stond ik in een Randstad die ik niet goed kende een parkeermeter te bestuderen. Dat viel niet mee, want het lcd-scherm was niet opgewassen tegen het daglicht. Denk nu niet dat de volle zon erop scheen. Nee, het motregende. Ik moet in mijn wanhoop hardop iets hebben geroepen in de trant van 'Welke idioot bedenkt dit soort kl...apparaten!'

De man die net een paar meter verderop uit zijn auto was gestapt, keek mij aan en glimlachte. Daarbij hield hij zijn smartphone omhoog, alsof het de 'Cup met de grote oren' was. En hij zei, 'Parkmobile parkeerapp... Parkeren voor heren.' Waarna hij, zonder de parkeermeter ook maar een blik waardig te gunnen, de stad in liep.

De parkeerapp onthoudt ook waar je auto staat. Is in een vreemde stad soms erg handig

Ik ben in de auto gaan zitten, heb Parkmobile (eigendom van de BMW Group) op mijn telefoon opgezocht en meteen de app geïnstalleerd. Kostte me amper meer tijd dan het kopen van parkeertijd bij de parkeermeter. En sindsdien hoef ik niet meer te zoeken naar de dichtstbijzijnde parkeermeter, betaal ik exact voor de parkeertijd en niet een half uurtje teveel (omdat je toch altijd denkt, 'Laat ik maar extra tijd kopen, want je weet het maar nooit'). Betalen doe ik zittende IN de auto, weer of geen weer. Duurt circa 15 seconden. De app onthoudt ook waar je auto staat. Is in een vreemde stad soms erg handig. En aan het eind van de maand krijg je de factuur. Hoe eenvoudig kan parkeren zijn.

Als iemand mij vraagt wat voor auto ik rijd, dan zeg ik naar waarheid: 'Fiat 500 Cabrio. Maar ik parkeer met BMW.' En neem het 'Parkeren voor heren' vooral niet al te letterlijk. Grote Liefdes worden er ook heel erg blij van.

 

Fotocredit: Josh Newton op Unsplash

 

Deel dit artikel