Nooit meer een loser

Hebben

Nooit meer een loser

Door -

Deel dit artikel

Hoe zou jij het vinden als je nooit meer essentiële dingen kwijt zou raken? Of dat je nooit meer zenuwslopende, last-minute zoektochten naar bijvoorbeeld je sleutels hoeft te ondernemen?

Het is namelijk zo gepiept. Eén momentje van onachtzaamheid is genoeg om ongewenst in een surrealistisch filmscenario terecht te komen. Zoals Mick gisteren overkwam. Hij kwam thuis van de sportschool en kon zijn sleutelbos niet meer vinden. Helaas was het zijn reserve-set, dus er lag niet ergens een back up sleutelbosje op hem te wachten. Waardoor hij was overgeleverd aan de waanzin van de zogenaamde sleutelkoningen, die je - als je pech hebt - tegen je tegen reinste nachtclubtarieven in je eigen huis laten. Kosten dezes... 300 euro! Mick had dus vette pech.

Een soort van elektronische padvinder

Toen ik Mick's verhaal hoorde, dacht ik, 'Wacht 's even, dit is 2018! We have the technology!' En die technologie luistert naar de toepasselijke naam TrackR. Het is een stukje vernuft ter grootte van een 2 euro munt. En voor nog geen 13 van die munten ben je al eigenaar van een soort elektronische padvinder, die je letterlijk overal aan kunt hangen, in kunt stoppen of op kunt plakken.

Verliezen is vooruitkijken

Zoals je sleutelbos, sporttas, smartphone, halsband van je hond, koffer... tot je auto aan toe. Dat laatste is vooral voor Grote Liefde een uitkomst. Ze kan parkeren als de beste. Die zwarte Fiat 500 van haar vind je in de kleinste gaatjes terug. Helaas is ze niet zo goed in het terugvinden van de geparkeerde auto, zeker als 'ie het moderne labyrinth dat parkeergarage heet staat. Maar geen nood. Ze laat de TrackR in de auto liggen en via de app op haar smartphone zit ze in no-time achter het juiste stuur.

Zoals een bekend filosoof, die niet goed tegen zijn verlies kon, het ooit zei, 'Verliezen is vooruitkijken.' Ofwel, je gaat niet bij de pakken neer zitten, maar je zorgt dat de kans op een volgend verlies zo klein mogelijk wordt.

Deel dit artikel