No sweat!

Hebben

No sweat!

Door -

Deel dit artikel

Ja mensen, het is warm! Maar we klagen niet, we geven een paar coole tips. Want een beetje 50méér man heeft wel voor heter vuren gestaan. Toch?

Boskamp: Oh moeder, wat is het heet! En het is pas half negen! Help, Willem. Wat doen we eraan?

Schouten: No sweat, we gaan het hoofd koel houden, Mick. En dat begint al 's nachts. Ik heb gisteren in Het Parool gelezen, bij monde van een hooggeleerde hoogleraar, dat seks geen kwaad kan, ook al is het erg warm. Sterker, hij raadt het juist aan. Maar dit terzijde. Ik heb boven mijn bed een pracht van een plafondventilator hangen, de Eco Genuino van het Spaanse merk Casafan. Met houten propellers als van een vliegtuig. Die zorgt voor een briesje op stand 1, en voor een milde storm op stand 6. En je hoort alleen maar licht windgeruis, dankzij het superzuinige digitale motortje. Dat is een verademing, want de meeste verkoelende apparaten produceren meer herrie dan koelte. Wat jij?

Een airco zonder afvoerslang komt van Mars

Boskamp: Ik denk toch dat ik een kleine airco ga aanschaffen. En liever niet eentje die een slang heeft, waarvoor ik een flink gat in de muur moet maken. Want ik ben al niet zo handig en zeker niet met dit weer. Ik zag er eentje staan op internet, de Zero Breeze, en die zag er wel cool uit....

Schouten: Dat heb je goed gezien, want die Zero Breeze is een heel geinig ding! Draagbaar! Werkt op accu en lichtnet. Hij is uitgerust met ingebouwd ledlampje (altijd handig als je moet voorlezen), smartphone oplader en uitklapbaar bluetooth speakertje. En hij is beschaafd qua geluid. Als je 'm in de open lucht gebruikt - want dat kan - hoef je de geïntegreerde slang niet te gebruiken. Maar let op, een airco zonder afvoerslang komt van Mars. Zodra je zo'n ding BINNEN gebruikt, komt er een afvoerslang aan te pas. Is geen ramp bij de Zero Breeze, want het is een elegant slangetje en niet zo'n rioolbuis die aan de meeste mobiele airco's hangt.

Boskamp: Held! Zo fijn om advies van een Pro te krijgen. Want ik ben soms een beetje een sukkel. Ik zag een hele mooie airco, waar ik meteen verliefd op werd... Bleek dat de Freezer Pro 7 een levensgroot groot afgebeelde processorkoeler was! Een airco voor in je laptop, zeg maar. Maar ik werd wél heel blij van de Dyson Pure Cool Tower. Prachtig apparaat. Geen airco, maar een 'ventilator.' Maar wel een héél mooie.

'Wel tof is - het muntje valt wat laat, het zal de warmte zijn - dat die hooggeleerde hoogleraar uit Het Parool seks aanbeveelt met dit weer. Ik ga het meteen in de groep gooien.'

Schouten: Weet je, Mick, ik ben eerlijk gezegd niet zo van de airco's. Ze verbruiken behoorlijk wat energie en heel gek, ze produceren veel warmte! Maar bovenal, ik vind een airco-klimaat niet zo prettig. Het is me te industrieel. Te koud, figuurlijk gesproken. Doe mij maar een lekker briesje. En de Dyson Cool Tower die jij noemt, kun je met een gerust hart een mooi plekje in je interieur geven. Dat is voor mensen die compact wonen, zoals wij, wel zo handig. Drink jij trouwens wel genoeg tijdens deze tropische dagen?

Boskamp: Ik drink heel veel water, lieve man, maar ook veel koffie en dat schijnt weer niet goed te zijn. Wel tof is - het muntje valt wat laat, het zal de warmte zijn - dat die hooggeleerde hoogleraar uit Het Parool seks aanbeveelt met dit weer. Ik ga het meteen in de groep gooien.

 

Deel dit artikel