Niks mis met de IONIQ Electric 2019

Hebben

Niks mis met de IONIQ Electric 2019

Door -

Deel dit artikel

Is er dan helemaal niks mis aan die vernieuwde Hyundai IONIQ Electric? Eén dingetje misschien. Maar daarvoor moet je niet bij mij, maar bij mijn lieve en mooie vriendin zijn...

fotografie: Toon Bracht

 Het was een stralende dag en de wagen bleek als een doorzonwoning op de weg te liggen.

Laten we er geen doekjes om winden. Ik ben geen autokenner pur sang. Maar dat zijn veel lezers van Mannenzaken ook niet, dus dat schept een band. Ik heb auto's wel altijd heel erg mooi en fijn gevonden. Soms duurt het even voordat het muntje valt, zoals met de onlangs bereden, heel erg toffe KIA e-Niro, en soms is het meteen raak.

Strakke lijnen

Tot die laatste categorie behoort de vernieuwde Hyundai IONIQ Electric. Vraag me niet waarom, maar toen ik een paar maanden geleden dit model zag staan voor het Amsterdamse Muziektheater, waar zowel de Elektrische IONIQ 2019 als de hybride-uitvoering van de Kona werden gepresenteerd voor de Europese pers, viel ik als een blok voor de 5 deurs Hatchback. Ik was nog niet zo gek als de Aziatische fotograaf die meteen onder de wagen kroop (om wat te doen?), maar ik had 'm goed te pakken. Of beter gezegd: de IONIQ had mij goed te pakken. Wat me vooral zo aansprak, waren de strakke lijnen van de wagen, alsof die in een vloeiende pennenstreek waren getekend. Die lijnen had de eerste uitvoering van drie jaar geleden al, maar die waren nu nog iets dikker aangezet. Niet voor niets won het model de Red Dot Design Award, één van de grootste en meest gerenommeerde designwedstrijden ter wereld, die elk jaar wordt uitgereikt aan producten met een uniek design.

Een lagere zit

Tijens die persdagen in Amsterdam kwam het er niet van om zelf te sturen in de IONIQ Electric 2019. Maar geduld is een schone zaak. Zeker als het – in de ruime zin des woords – zo'n schone auto betreft. En zo stapte ik een paar weken geleden bij Hyundai Nederland in Sassenheim met kloppend hart in een auto (kleur: Electric Shadow, zie foto van Toon Bracht), die meteen anders was dan alle andere elektrische wagens waar ik tot dan in had gereden. Toen ik invoegde op de snelweg en het gas in trapte, was dat een andere sensatie dan in de Jaguar I-PACE, Hyundai KONA en Kia E-SOUL om de simpele reden dat de IONIQ geen SUV is en veel lager zit. Ik heb nog niet in een Tesla gereden, want dan had ik dat gevoel wellicht eerder ervaren. Het was een stralende dag en de wagen bleek als een doorzonwoning op de weg te liggen.

Buitengewoon comfortabel

De dagen daarna waren de ochtenden anders dan anders. Ik ben lid van de vele leden tellende club die de Uitstellers heet. Maar nu deed ik meteen alles wat ik moest doen om vervolgens met een kopje koffie onder handbereik via de Hyundai Bluelink app contact met de IONIQ te maken, die om de hoek van mijn appartement stond geparkeerd. Ik bekeek hoe de accu erbij stond en omdat het die dagen wat frisjes was, zette ik de verwarming alvast aan. In de zomer kun je op dezelfde wijze, dus via de app op je mobieltje, de airco aan zetten. Hoe fijn is dat? Op de dag dat ik een afspraak in Amsterdam had, viel me op hoeveel Hyundai IONIC Electric taxi's rondreden in de hoofdstad. Weliswaar nog het 'oude' model, maar het was wel opmerkelijk. Het geeft in ieder geval aan dat wat ik zelf al had ondervonden, klopt; de auto zit op alle stoelen – voor en achter – buitengewoon comfortabel.

Een heerlijke 'bak'

Wat veiligheid betreft, valt er ook weinig te klagen over deze heerlijke 'bak'. Het aantal assistentiesystemen liegt er niet om: actieve cruise control, rijstrookhulp, dode hoeksensoren, features die bij calamiteiten het verschil kunnen maken. Wat je ook bepaald veilig kunt noemen, is de camera in de achterklep. Mensen die klagen dat het zicht naar achteren door de in tweeën gedeelde achteruit beperkt is, worden zo de mond gesnoerd. Want met die camera heb je ogen in je achterhoofd, zeg maar. Aan alles is gedacht. Zoals de regeneratiefunctie, die de remenergie opslaat in de batterijen. Een soort elektrische recyling. Handmatig kun je vier standen instellen. Maar je kunt ook kiezen voor automatisch. Dat laatste is meer voor gemakzuchtige jongens zoals ik.
En dat alles voor een auto die zelfs als duurste Premium-model nog ruim onder de magische 50 mille is (om precies te zijn € 41,995,-), die uit voorraad leverbaar is (fiscaal nog aantrekkelijk dit jaar) en met een volle accu gemiddeld (zomer plus winter gedeeld door twee) zo'n 300 km rijdt. 

Is er dan niks aan te merken op de IONIQ Electric? Jawel. Maar niet door mij. Door mijn lief. Ze vindt het stom dat de bijrijdersstoel niet elektrisch, maar alleen handmatig kan worden bediend. Of ik dat even door wilde geven aan Hyundai. 'Vooruit!' zei ik. En vervolgens gaf ik de IONIQ Electric 2019 de sporen. Jihaaa! 

Voor informatie: www.hyundai.nl 

Hieronder neem ik bij Hyundai Nederland afscheid van de IONIQ Electric 2019. 

Deel dit artikel