Met een Youngtimer doe je Mannenzaken

Hebben

Met een Youngtimer doe je Mannenzaken

Door -

Deel dit artikel

Mannenzaken neemt je mee naar de plek waar je zonder ingewikkelde toeters en bellen de mooiste en aantrekkelijkste Youngtimers vindt.

Hoe noem je een man die – in ieder geval in zijn hoofd – forever young blijft? Simpel, die noem je een Alltimer. Hoe noem je een auto die met de jaren zijn aantrekkingskracht niet verliest? Nog meer simpel, die noem je een Youngtimer.

Ook Mannenzaken rijdt Youngtimer

Wat is een Youngtimer? We vroegen het aan de jonge Automotive-ondernemer Darcy Hoogenhout (25) die we op 17 maart 2018 op Mannenzaken aan je voorstelden als eigenaar van autobedrijf HooG Selections. ‘Youngtimers zijn luxe auto’s van minimaal 15 jaar oud met een lage kilometerstand, die zakelijk te rijden zijn tegen 35% bijtelling van de dagwaarde,’ was het antwoord. ‘Neem nou bijvoorbeeld een luxe BMW 5-serie uit 2003. De dagwaarde ligt vaak rond de 15.000 euro. Dus voor alle 50plus ondernemers onder ons, tel uit je winst!’

Nu wil het geval dat de bedrijfsauto van Mannenzaken een inmiddels bijna 17-jarige MG TF uit 2002 is. Dat heeft te maken met onze grote voorliefde voor sportief ogende cabriolets. Zo’n auto die je als een handschoentje aantrekt. Op de foto boven het artikel was onze MG echter nog gewoon een splinternieuwe auto. Maar dan wel met een youngtimer achter het stuur. Willem heeft ‘m 4 jaar later, in 2006, van zijn Grote Liefde overgenomen.

De liefde voor ‘open autootjes’ zat er bij ons al vroeg in.

De liefde voor ‘open autootjes’ zat er bij ons al vroeg in. Het bewijs vind je in de fotogallery onder het artikel. Daar zie je Mick in 1966 achter het stuur van de Austin Healey 3000 MK3 van zijn cadeauvader, strandpachter Ad Keur. Waarbij je onmiddellijk ziet dat we hier met een ongekend natuurtalent te maken hebben. Maar het is gelukkig met de juiste houding achter stuur toch goed gekomen. Misschien herinner je het je nog... Op 13 maart 2019 schreef Mick op Mannenzaken een artikel genaamd ‘Stoomcursus veilig racen’. En wat stond daar onder andere in? We citeren: Michael Bleekemolen vraagt om te laten zien hoe ik het stuur vasthoud. Het is bij mij nooit half twaalf en ook geen kwart over één, maar altijd tien voor twee.

Op de andere foto in de gallery zie je Willem met zijn eerste cabrio, een baby blue trapauto die hij van zijn opa had gekregen. Als feminist avant la lettre liet hij tegen de toen – begin jaren 60 - geldende normen zijn buurmeisje Antoinette achter het stuur plaatsnemen, en nam hij zelf plaats van op de motorkap.

De hard way

Maar terug naar onze MG TF. Die hebben we de hard way laten uitgroeien tot een Youngtimer. Want het was niet alleen een Britse auto, maar ook nog op maandagochtend geproduceerd. En dat vraagt om veel liefde, incasseringsvermogen en een zekere handigheid met gereedschap. Maar inmiddels staan er 239.491 kilometers op de teller, de stoel van de bestuurder is ietwat ingezakt, en zo zijn er nog wel wat zaken die onder de tand des tijds hebben geleden... Maar eenmaal met de wind in de haren achter het stuur vergeet je al die ‘dingetjes’ en is het vooral groots genieten.

De easy way

Maar je kunt natuurlijk ook de easy way naar een Youngtimer kiezen: Youngtimerimports. Dit nieuwe initiatief van Darcy Hoogenhout maakt het mogelijk om te kiezen uit duizenden vooraf op kwaliteit geselecteerde Youngtimers uit verschillende landen. ‘Want het aanbod van het oudere auto’s zijn met lage kilometerstanden is schaars in Nederland. Maar internationaal zijn ze nog wel te vinden, goede Youngtimers met vaak extreem lage kilometerstanden. In onze online-snoepwinkel zorgen wij voor een aankoopkeuring ter plaatse door een officiële merkdealer. Zo weet je precies wat je koopt. Na goedkeuring nemen wij de Youngtimer op transport mee naar Nederland, regelen het gehele importtraject en leveren de auto gepoetst en rijklaar af met Nederlands kenteken.’

 

Gallery


Deel dit artikel